Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Svet už začína s Putinom strácať trpezlivosť, tvrdí britský minister obrany

Britský minister obrany Gavin Williamson.
Britský minister obrany Gavin Williamson. (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Britský minister obrany Gavin Williamson povedal, že svet už začína s ruským prezidentom Vladimirom Putinom strácať trpezlivosť, a vyzdvihol postoj krajín NATO a EÚ, ktoré sa v súvislosti s útokom na exšpióna Sergeja Skripaľa "jednotne postavili za Britániu". Ako informovala spravodajská televízia Sky News, pondelkové vyhlásenie britského ministra obrany odznelo počas jeho dvojdňovej návštevy estónskej metropoly Tallinn.

"Svetu už začína dochádzať trpezlivosť s prezidentom Putinom a jeho činmi," uviedol Williamson. Zdôraznil, že jednotný postoj, ktorý zaujali krajiny EÚ a NATO, keď sa stotožnili s pozíciou Británie, že za otravou Skripaľa stojí Rusko, je "tou najlepšou odozvou, akú sme mohli dostať". 

Williamson sa v Tallinne stretol s britskými vojakmi, ktorí tam sídlia ako súčasť misie NATO kvôli prípadnej agresii zo strany Ruska.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pritom v nedeľu vyhlásil, že v situácii, keď sa vzťahy Ruska a Spojeného kráľovstva zhoršujú, Putin zachováva "absolútny pokoj" a sústreďuje sa na vnútorné záležitosti. Obvinenia Británie, že za útokom na Skripaľa stojí s najväčšou pravdepodobnosťou Rusko, označil za "bezprecedentnú hrubosť".

Na bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju zaútočili 4. marca neznámi páchatelia, ktorí pritom podľa Británie použili nervovoparalytickú látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze. Oboch našli v bezvedomí pred nákupným strediskom v Salisbury. Obaja sú stále v kritickom stave.

Viac o téme: Vladimir PutinGavin Williamson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu