Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšie auto vrazilo v Izraeli do ľudí: VIDEO Arab zranil policajta a dvoch vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

JERUZALEM - Izraelský Arab narazil v nedeľu autom do policajta a dvoch vojakov a všetkých troch zranil. Udialo sa to v meste Akko na severe Izraela, informovala agentúra AP.

Policajný hovorca Micky Rosenfeld uviedol, že podľa predbežného vyšetrovania išlo o "nacionalistický" čin, čo je výraz používaný zvyčajne pre politicky motivované útoky Palestínčanov na Izraelčanov. Na záberoch bezpečnostnej kamery vidieť, ako rýchlo idúci džíp zrazil na križovatke muža v uniforme polovojenských zložiek a ten po náraze vyletel do vzduchu. Ten istý džíp narazil aj do iného vozidla.

Rosenfeld uviedol, že okoloidúci spustil na auto paľbu a zranil vodiča, ktorého zatkli. Vyšetrovanie stále pokračuje. Od roku 2015 Palestínčania zabili viac ako 50 Izraelčanov a dvoch Američanov a jednu britskú turistku, ktorí boli v Izraeli na návšteve. Väčšina týchto útokov bola spáchaná strelnou zbraňou, nožom alebo išlo o zámerné vrazenie autom do davu.

Izraelské bezpečnostné zložky za rovnaký čas zabili viac ako 260 Palestínčanov, z ktorých väčšina bola identifikovaná ako páchatelia útokov na Izraelčanov. Izrael vidí za krviprelievaním palestínsku vzburu, avšak Palestínčania tvrdia, že tieto násilnosti sú aj dôsledkom ich frustrácie zo zmrazeného mierového procesu a už niekoľko desiatok rokov trvajúcej izraelskej okupácie palestínskych území.

Viac o téme: Autoútok Izrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu