Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Výbuch bomby v Pakistane: Nastražená na ceste, sedem obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/ Karim Kadim)

ISLAMABAD - Sedem osôb prišlo o život a ďalší človek utrpel zranenie pri výbuchu podomácky vyrobenej nálože umiestnenej na ceste v severozápadnom Pakistane neďaleko hraníc s Afganistanom. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom v utorok informovala agentúra DPA.

Podľa hovorcu regionálnej správy hornatej kmeňovej oblasti Kurram "zomrelo sedem cestujúcich v aute vrátane štyroch žien". Išlo o príslušníkov jednej rodiny. K zodpovednosti za tento čin sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina. 

Kurram je jedno z nepokojných kmeňových území hraničiacich s Afganistanom. Ide o zónu, v ktorej pôsobia militanti z fundamentalistického hnutia Taliban, bojujúci proti tamojšej vláde a jej medzinárodným spojencom.

Spojené štáty v ostatnom čase zintenzívnili v Kurrame útoky bezpilotnými lietadlami namierené proti Talibanu a militantom z teroristickej organizácie Hakkáního sieť. Pakistan sa stavia proti útokom amerických bezpilotných lietadiel a považuje ich za narušenie svojej zvrchovanosti. Spojené štáty však v útokoch na podozrivých militantov pokračujú.

Viac o téme: VýbuchBombaPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu