Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nemka sa s dcérami pridala k Daeš: Vyriekli nad ňou rozsudok smrti, čaká ju obesenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Cory Morse)

BAGDAD - Na trest smrti obesením odsúdili v Iraku nemeckú občianku marockého pôvodu, ktorá bola obvinená z členstva v extrémistickej organizácii Daeš. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie irackého súdu.

Linda (16), ktorá sa pripojila k teroristom Daeš, prehovorila v televízii: Zničila som si život

Hovorca súdu v Bagdade uviedol, že nemenovaná žena sa priznala, že spolu so svojimi dvoma dcérami sa stala členkou Daeš po tom, čo vycestovala z Nemecka do Sýrie, odkiaľ neskôr odišla do Iraku. Obe jej dcéry sa neskôr vydali za bojovníkov Daeš.

Podľa hovorcu bola žena uznaná za vinnú z "poskytovania logistickej podpory a pomoci teroristickej skupine s cieľom páchania trestnej činnosti". Po dobytí území v severnej a strednej časti Iraku, ktoré kedysi ovládali islamisti, zajali iracké vládne sily viacero cudziniek pôsobiacich v štruktúrach Daeš.

Odsúdená Nemka - týždenník Der Spiegel ju identifikoval ako Lamiu K. - je jedným zo štyroch občanov Nemecka, ktorých zadržali vlani pri oslobodzovaní mesta Mósul od Daeš. Okrem nej sa vo väzbe nachádzajú aj jej dcéra Nadia, tínedžerka Linda W. a Fatima M. narodená v Čečensku.

Viac o téme: TrestNemkaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu