Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prvý prípad v Nemecku: Islamisti sa vyhrážali policajtovi priamo pred jeho bydliskom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Sven Hoppe/dpa via AP)

DÜSSELDORF - V Nemecku sa stal prvý prípad, keď zrejme islamisti ohrozovali príslušníka Spolkovej polície priamo pred jeho bydliskom. Informoval o tom v pondelok najčítanejší denník Bild.

Podrobnosti o incidente z 26. januára sú uvedené v dôvernom dokumente, ktorý vypracovalo prezídium Spolkovej polície (Bundespolizei). Podľa neho si na policajta pred jeho domom v spolkovej krajine v Severné Porýnie-Vestfálsko počkali dvaja muži, ktorí sa tam priviezli v čiernom mercedese triedy S. Dvojica sa mu mala vyhrážať slovami: "Prestaň našich bratov posielať letecky domov".

Policajt utiekol do svojho bytu, pričom muži ho chceli muži nasledovať - zabránil im v tom však jeho pes. Na základe zovňajšku - mali husté brady - sa policajt domnieva, že muži patrili "k islamistickému spektru". Oblečené mali voľné nohavice nad členky a dlhé košele. Dva dni pred incidentom policajt sprevádzal let s 19 Afgancami deportovanými do Kábulu.

Podľa denníka Bild po tejto udalosti vyvstala otázka, či príslušníci Spolkovej polície môžu byť primerane chránení. Šéf jej odborového zväzu Ernst Walter novinám povedal, že je dôležité, aby policajti a ich rodiny "boli chránené a nežili v strachu" len preto, že si robia svoju prácu. 

Viac o téme: VyhrážanieIslamistiNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu