Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trump sa naježil a bráni sa: Obvinenia zo sexuálneho obťažovania sú výmyslom

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v utorok vyhlásil, že obvinenia zo sexuálneho obťažovania, ktoré proti nemu vznieslo viacero žien, sú vymyslené. Prezidenta z obťažovania, ktorá sa malo udiať ešte pred jeho nástupom do funkcie, obvinili v pondelok tri Američanky vo vysielaní televízie NBC. Celkový počet žien, ktoré Trumpa obviňujú z obťažovania alebo neprístojného správania sa, už stúpol na šestnásť.

Trump tieto obvinenia v stredu ostro odmietol a dokonca ich dal do súvisu s bojom demokratov proti jeho osobe. "Sú to falošné obvinenia a vymyslené príbehy od žien, ktoré ani nepoznám a/alebo som ich nikdy nestretol," napísal Trump na Twitter. Opozičných demokratov podľa Trumpa mrzí, že "neboli schopní preukázať žiadne (Trumpove - pozn.) pletky s Ruskom", a tak prechádzajú k novej taktike.

Troma ženami, ktoré Trumpa obvinili z obťažovania v pondelňajšom večernom vysielaní NBC, sú bývalá Miss Spojených štátov Samantha Holvey, bývalá recepčná v neworskej Trump Tower Rachel Crooks a podnikateľka Jessica Leeds. Tá tvrdí, že ju Trump, ktorého predtým osobne nepoznala, obťažoval v lietadle. "Bol ako chobotnica, jeho ruky boli všade," povedala Leeds na Trumpovu adresu.

Viac o téme: Sexuálne obťažovanieDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu