Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Blogerka hlásila, že porazila rakovinu mozgu bez modernej liečby: Následne prišlo veľké priznanie

Belle Gibsonová Zobraziť galériu (2)
Belle Gibsonová (Zdroj: YouTube)

MELBOURNE – Austrálska blogerka si spôsobila poriadne problémy. Za svoje tvrdenia zaplatí státisíce. Zarábať sa totiž rozhodla na klamstvách a nepravdách. Belle sa podľa vlastných slov mala vyliečiť z rakoviny iba pomocou prírodných liečiv. Ako to ale býva vo väčšine prípadoch, pravda vždy vyjde najavo a klamár zaplatí za svoje lži.

Belle Gibsonová (25) sa stala vyhľadávanou austrálskou blogerkou. Svoju povesť postavila na veľkých klamstvách. Verejnosti tvrdila, že trpela rakovinou mozgu a dokázala sa z nej vyliečiť iba za pomoci prírodných liečiv a výživy. Belle si na sociálnej sieti vďaka svojim nepravdivým tvrdeniam získala obrovské množstvo prívržencov. Opisovala tam, že sa vážnej choroby zbavila prostredníctvom ajurvédskej liečby, kyslíkovej terapie a stravy bez lepku a rafinovaného cukru.

Čítajte viac: Porazila rakovinu vďaka koreniu z kuchyne: Po piatich rokoch lekárov priviedla do úžasu!

Blogerka hlásila, že porazila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Blogerke sa podarilo pomocou klamstiev spustiť úspešnú aplikáciu a nechýbalo ani napísanie kuchárskej knihy. Obe nazvala jedným názvom The Whole Pantry (celostná špajza). Vlastné výtvory jej vyniesli približne 300 tisíc eur. Ako to ale býva vo väčšine prípadoch, aj tu vyšla pravda najavo a priznať sa musela samotná Belle.

Zo svojho zárobku Belle prisľúbila, že daruje určitú čiastku niekoľkým charitám. Po tom, čo ale peniaze neprišli bola mladá blogerka prinútená priznať, že všetky jej tvrdenia boli klamlivé a svoju vážnu diagnózu si vymyslela. Súd v Austrálii konštatoval vinu Belle Gibsonovej už v marci. Teraz rozhodol. Blogerka je vinná z päťnásobného porušenia zákona na ochranu spotrebiteľa a bola odsúdená zaplatiť pokutu vo výške približne 270 tisíc eur. 

Viac o téme: RakovinaKlamstvoPokuta Blogerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu