Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vražda v Nemecku: Rumunskú prostitútku v Regensburgu uškrtil odmietnutý žiadateľ o azyl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

REGESBURG - Odmietnutý žiadateľ o azyl z Mali sa v princípe priznal k minulotýždňovej vražde 33-ročnej rumunskej prostitútky v Regensburgu v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. Podozrivého 21-ročného muža zadržali vo Weidene v pondelok, našiel sa u neho okrem iného aj mobilný telefón zavraždenej.

Informoval o tom dnes Bavorský rozhlas s odvolaním sa na vrchného prokurátora Thea Zieglera a údaje, ktoré zazneli na dnešnej tlačovej konferencii vyšetrovateľov. Kriminalisti predpokladajú, že sa obeť a páchateľ poznali už pred zločinom. Motívom činu, ktorý definitívne objasní až pokračujúce vyšetrovanie, by mohli byť chamtivosť a snaha o zamaskovanie trestnej činnosti.

Malijčan, ktorý prišiel do Nemecka v marci 2017 a ktorého zatiaľ nevyhostili z krajiny pre chýbajúci cestovný pas, žil v záchytnom zariadení pre utečencov v Regensburgu. Na stopu muža, ktorý uškrtil obeť, sa kriminalisti dostali pri skúmaní osôb z okolia obete a ľudí, ktorí sa v osudnú noc zdržiavali v objekte, kde došlo k hrdelnému zločinu.

Viac o téme: VraždaMigrantNemeckoRegensburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu