Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ťažké časy pre USA: Severná Kórea a Harvey testujú Trumpovu schopnosť vládnuť

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Schopnosť prezidenta Donalda Trumpa vládnuť je v týchto dňoch skúšaná hneď dvojnásobne: doma tropickou búrkou Harvey a v zahraničí Severnou Kóreou, napísal denník Washington Post.

"Prezident Trump, ktorého funkčné obdobie bolo doteraz poznačené vnútornými drámami a chaosom v Bielom dome, teraz zápasí s hrozbami mimo Bieleho domu, vo forme hurikánu Harvey a Severnej Kórey. Tieto riziká, jedno domáce a jedno medzinárodné, sú dôležitým testom jeho prezidentovania," napísali noviny.

Zvládnutie nepriateľov na dvoch frontoch predstavuje podľa Washington Postu zrejme najväčšiu možnú výzvu vodcovským schopnostiam prezidenta, a to výzvu odohrávajúcu sa v reálnom čase a s desaťtisícami ľudských životov v stávke. Efektívna reakcia na aspoň jednu z oboch uvedených kríz by Trumpovi umožnila dokázať, že je schopný vládnuť, čo sa počas turbulentných prvých mesiacov jeho administratívy príliš neprejavilo. 

"(Trump) svojimi vlastnými krízami odradil toľkých Američanov, že ak by aj tieto súčasné krízové situácie zvládol bezchybne, možno už nikdy nezíska naspäť ich dôveru...," domnieva sa republikánsky stratég Doug Heye.

Bývalý predseda Národnej republikánskej komisie Michael Steele v tejto súvislosti pre Washington Post zdôraznil, že Trumpova administratíva stále nenabrala jasný kurz a nie je dostatočne konzistentná. 

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu