Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trumpove vyhrážky partnerom: Kto obchoduje s KĽDR, tak s USA už možno nebude

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump pohrozil dnes prerušením obchodných stykov so všetkými krajinami, ktoré obchodujú so Severnou Kóreou. Reagoval tak na najnovšiu a doposiaľ najmohutnejšiu jadrovú skúšku, ktorú dnes uskutočnila Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR).

"Spojené štáty zvažujú, okrem iných možností aj to, že zastavia všetok obchod s akoukoľvek krajinou, ktorá obchoduje so Severnou Kóreou," napísal prezident na Twitteri. Trumpova hrozba je vnímaná ako vyhrážka Číne, ktorá sa na obchode s KĽDR podieľa približne 90 percentami, priblížila agentúra Jonhap.

Citovaný príspevok na Twitteri zverejnil Trump tesne pred stretnutím so svojimi poradcami z oblasti národnej bezpečnosti, ktorých zvolal po dnešnej údajne úspešnej skúške severokórejskej vodíkovej bomby. Trump dnes na túto udalosť reagoval sériou tweetov, KĽDR v nich označil za "darebácky štát", ktorého "slová aj činy ostávajú aj naďalej nepriateľské a nebezpečné voči Spojeným štátom". KĽDR zároveň nazval "obrovskou hrozbou" a "hanbou" pre susednú Čínu.

Viac o téme: Donald TrumpKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu