Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Malajzia sa dopustila bolestivého omylu: Medzinárodné faux pas rozhnevalo milióny ľudí

Indonézska vlajka sa vďaka omylu organizátorov ponášala na poľskú.
Indonézska vlajka sa vďaka omylu organizátorov ponášala na poľskú. (Zdroj: SITA/AP)

JAKARTA - Indonézia obviňuje malajzijských organizátorov Hier Juhovýchodnej Ázie (Hry ASEAN) z nedbanlivosti po tom, čo indonézsku vlajku vytlačili v propagačných materiáloch obrátene. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Omyl, vďaka ktorému pretočená červeno-biela indonézska vlajka vyzerá ako národná vlajka Poľska, spôsobil v Indonézii pobúrenie a #malajziahanbati (#shameonyoumalaysia) sa rýchlo stal najrozšírenejším hashtagom na Twitteri. Indonézsky minister mládeže a športu Imam Nahrawi vyhlásil, že takýto vlajkový omyl je "veľmi bolestivý".

Predseda indonézskej Olympijskej komisie Erick Thohir uviedol, že dané pochybenie je prejavom "nedbanlivosti" a požaduje, aby Malajzia vytlačila všetky materiály nanovo. Pobúrenie obyvateľov Indonézie je o to väčšie, že tlačové materiály už boli distribuované VIP hosťom počas sobotňajšieho otváracieho ceremoniálu a jediná nesprávna vlajka je indonézska. Malajzia a Indonézia sú štáty s moslimskou väčšinou, ktoré zdieľajú podobný jazyk, avšak často sa navzájom obviňujú z privlastňovania si národných jedál a kultúry.     

Viac o téme: VlajkaIndonéziaMalajzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu