Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Muž (52) sa pustil doma do práce: Do srdca sa trafil 9 cm klincom, vydržal nemožné

Mužovi sa pri práci zapichol klinec do hrude Zobraziť galériu (2)
Mužovi sa pri práci zapichol klinec do hrude (Zdroj: Foto: Twitter/WBAY - TV2 )

PESHTIGO - Neuveriteľné šťastie mal Doug Bergeson (52) zo severovýchodného Wisconsinu. Rozhodol sa, že konečne zrekonštruuje domáci krb. Pustil sa do práce, no nešťastnou náhodou ho klinec z nastreľovacej pištole zasiahol rovno do hrude.

Incident sa stal ešte koncom júla. Dough sa pustil do práce, zatiaľ čo bola jeho manželka Donna v kostole. Znenazdajky mu pištoľ v ruke vystrelila. Klinec sa odrazil od drevenej dosky a zasiahol ho do hrude. Muž namiesto toho, aby si privolal záchranku, sadol do auta a sám si odšoféroval do nemocnice. "Myslel som, že ma to len škrabol," povedal neskôr agentúre AP s tým, že necítil žiadnu mimoriadnu bolesť, ani tlak.

Až keď pozrel na svoju hruď, uvedomil si, že to nebude len obyčajné zranenie. Z deväť centimetrového klinca mu z hrude trčalo len 2,5 centimetra. "Videl som, ako sa klinec hýbe podľa môjho tepu. S každým úderom sa trochu zavrtel," opísal muž, ktorý pracuje vo vodnej elektrárni a vlastní zeleninovú farmu.  

 

Do nemocnice sa odviezol sám

Ako povedal, z klinca v hrudi nemal strach, skôr bol nahnevaný. Uvedomil si totiž, že skôr ako večer sa domov nedostane. V tom, aby si klinec sám vytiahol, mu zabránil "sedliacky rozum". Po incidente Doug nasadol do auta a namieril rovno do nemocnice, ktorá je vzdialená približne 10 minút cesty. "Mám klinec v hrudníku. Bolo by fajn, keby ste niekoho zavolali. Ja si tu zatiaľ sadnem," oznámil na nemocničnej recepcii. 

FOTO Muž (52) sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Twitter/WBAY - TV2 )


Prečítajte si aj:

Tragický víkend v Tatrách: FOTO hrdina Maťo (†28), smrť pri záchrane turistu (†22)


Muža poslali na RTG snímok, no z výsledku ostali lekári zhrození. Okamžite mu vyvrátili myšlienku, že večer bude doma. Potrebná bola operácia na vyššom pracovisku. Doug dokonca navrhol, že sa tam odvezie sám. To mu samozrejme nedovolili a do inej nemocnice ho doviezli sanitkou. "Ponúkol som sa, že tam odídem svojím autom, ale zatrhli mi to," opísal s úsmevom na tvári.

Klinec zasiahol srdce

Lekár Alexander Roitstein, ktorý muža operoval, potvrdil, že klinec zasiahol srdce. Pacient mal ale obrovské šťastie, hrot klinca zastal necelé dva milimetre od aorty. Keby sa hlavná tepna pretrhla, s najväčšou pravdepodobnosťou by neprežil. Po operácii strávil v nemocnici dva dni, momentálne sa zotavuje doma. Doug doplnil, že nabudúce si dá pri práci väčší pozor.  

Viac o téme: MužHruďKlinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu