Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Postrelenému kongresmanovi sa pohoršilo: Nutný prevoz na intenzívnu starostlivosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Amerického kongresmana Steva Scalisa, ktorého minulý mesiac postrelili pri bejzbalovom tréningu republikánskych zákonodarcov, previezli opäť na jednotku intenzívnej starostlivosti. Stalo sa tak vzhľadom na "nové obavy z infekcie", informovala v stredu washingtonská nemocnica MedStar, kde je hospitalizovaný vo vážnom stave.

Z jednotky intenzívnej starostlivosti ho premiestnili 22. júna, pričom predtým bol v kritickom stave so život ohrozujúcimi zraneniami vnútorných orgánov a ciev. Musel podstúpiť niekoľko operácií, približuje agentúra DPA.

Scalise bol medzi viacerými ľuďmi, ktorí utrpeli zranenia, keď útočník ozbrojený puškou začal 14. júna strieľať na republikánskych zákonodarcov na bejzbalovom tréningu v meste Alexandria v americkom štáte Virgínia, pri metropole Washington.

Útočníka, ktorého identifikovali ako 66-ročného Jamesa T. Hodgkinsona zo štátu Illinois, postrelili a neskôr zomrel. Hodgkinson v posledných rokoch niekoľkokrát porušil zákony a na Facebooku patril do skupiny s názvom "Skoncujme s Republikánskou stranou".

Viac o téme: Steve Scalis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu