Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nevinná prechádzka zo škôlky sa zmenila v horor: Deti zavalil strom, jedno zomrelo

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Repro foto idnes.cz )

ČESKÝ RUDOLEC - Obrovské nešťastie sa stalo vo štvrtok 29. júna u našich českých susedov. Vychádzka detičiek z materskej školy sa zmenila na tragédiu. Obrovský topoľ nevydržal nápor vetra a zavalil nič netušiacich piatich škôlkarov. Jedno z detí utrpelo vážne zranenia, ktorým žiaľ po pár dňoch v nemocnici podľahlo.

K nešťastiu prišlo na okraji obce Český Rudolec, v momente keď sa detičky spolu so svojimi učiteľkami a asistentkami vracali do škôlky na pripravený obed. Podľa všetkého fúkal veľmi silný vietor, ktorého nápor nevydržal jeden z topoľov na okraji cesty. Padajúci strom zasiahol päť detí a následne sa skotúľal na cestu.

Nevinná prechádzka zo škôlky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto idnes.cz )

Jedno z detí utrpelo veľmi ťažké zranenia hlavy a bolo vrtuľníkom transportované do nemocnice v Českých Budejoviciach. Ostatné štyri zranené detičky previezli sanitkou do jindřichohradecké nemocnice. "Jedno dieťa sme prepustili domov hneď vo štvrtok poobede, jedno bolo prevezené do českobudejovickej nemocnice na pozorovanie. Zvyšné dve deti boli prepustené počas víkendu," uviedol český portál idnes.cz výpoveď riaditeľa jindřichohradecké nemocnice.

Nevinná prechádzka zo škôlky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto idnes.cz )

Smutný koniec piateho škôlkara

Dieťa, ktoré bolo vrtuľníkom transportované do nemocnice, žiaľ podľahlo ťažkým zraneniam. "Počas víkendu v českobudejovickej nemocnici vyhasol život neplnoletého dieťaťa, na ktoré 29. Júna spadol urastený strom. Túto tragickú udalosť aj naďalej vyšetrujú kriminalisti," potvrdila hovorkyňa jindřichohradecké polície. 

Viac o téme: DieťaSmrťČRZvalený strom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu