Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Francúzska vláda prišla o populárnu političku: Goulard odstúpila, ukážka cti

Sylvie Goulard
Sylvie Goulard (Zdroj: SITA/(AP Photo/Thibault Camus, File)

PARÍŽ - Z postu francúzskej ministerky obrany v utorok odstúpila Sylvie Goulard, jedna z najpopulárnejších francúzskych političiek. Ako uviedla, nechce, aby vyšetrovanie údajných finančných nezrovnalostí, ktorých sa údajne dopustila ako poslankyňa Európskeho parlamentu (EP), vrhalo na kabinet zlé svetlo.

Z postu francúzskej ministerky obrany v utorok odstúpila Sylvie Goulard, jedna z najpopulárnejších francúzskych političiek. Ako uviedla, nechce, aby vyšetrovanie údajných finančných nezrovnalostí, ktorých sa údajne dopustila ako poslankyňa Európskeho parlamentu (EP), vrhalo na kabinet zlé svetlo. Goulard patrí ku skupine viacerých francúzskych poslancov EP, ktorí čelia podozreniam, že peniaze, určené na poslaneckých asistentov, používali na financovanie straníckych aktivít.

Politička je členkou Demokratického hnutia. Ide o stranu súčasného francúzskeho ministra spravodlivosti Francoisa Bayroua, ktorý v rozpore s očakávaniami nekandidoval v tohtoročných prezidentských voľbách a namiesto toho podporil kandidatúru Emmanuela Macrona.

Viac o téme: Sylvie Goulard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu