Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PRÁVE TERAZ Streľba v Mníchove

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Holger Hollemann)

MNÍCHOV - Nemeckí policajti zasahujú v Mníchove. Neznámy útočník spustil paľbu na stanici v metre. Najnovšie správy hovoria o ťažko zranenej policajtke a ďalších zranených.

Na predmestí nemeckého mesta Mníchov zasahovali policajti. Hovorca mníchovskej polície Michael K incidentu došlo ráno na stanici metra Unterföhring na severovýchodnom predmestí Mníchova. Polícia bola privolaná na stanicu po správach o hádke medzi cestujúcimi. Keď policajti dorazili na miesto, útočník sa ich pokúsil zhodiť na trať. Potom sa mu podarilo vziať policajtke služobnú zbraň a začal strieľať. Pri odvetnej paľbe polícia strelca vážne zranila a následne vzala do väzby.

Policajtke vzal zbraň a začal strieľať

Mníchovské noviny Merkur s odvolaním sa na svedkov však uviedli, že podozrivý vzal policajtke zbraň a potom na ňu vystrelil, pričom mieril na hlavu. Zranil aj ďalších ľudí. Riehlein dodal, že miesto zaistili, vyslali tam sanitky a že širšej verejnosti nehrozí žiadne nebezpečenstvo.

Na miesto okamžite zamierili záchranári a približne stovka policajtov. Agentúra AFP uvádza, že zranených je niekoľko ľudí. Medzi ranenými má byť aj jedna vážne zranená policajtka. "Vypálil päť rán. Museli sme zo stanice odísť," povedal nemeckým novinám Bild svedok.

Páchateľa, ktorého zranili a zatkli, identifikovali len ako 37-ročného občana Nemecka, informovali agentúry AP a DPA. Podľa polície nejde o teroristický útok. Útočníka policajti zranili a zadržali. Vlaky cez inkriminované miesto nejazdia.

Viac o téme: NemeckoMníchov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu