Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zverejnili VIDEO zneškodnenia teroristov v Londýne: Komando ich rozstrieľalo ako rešeto!

Polícia útočníkov zneškodnila. Zobraziť galériu (4)
Polícia útočníkov zneškodnila. (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Včera v noci sa objavili otrasné zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré ukazujú posledné momenty teroristov Khurama Butta (†27), Rachida Redouanea (†30) a Youssefa Zaghbu (†22), ktorí narážali autom do chodcov na London Bridge a po vystúpení z neho bodali ďalších nevinných ľudí. Video ukazuje, ako sa trojica neúspešne pokúsila vniknúť do podniku Wheatsheaf, ktorého vchod zatarasili duchaprítomní zamestnanci a ako ju o pár sekúnd neskôr zneškodnila polícia guľkami.

Vzala si za muža teroristu z Londýna: Spoveď Britky (38) o pekle, ktoré nastalo po sobáši

Záznam sa začína záberom na teroristov, ktorí kráčajú pokojne k pubu. Stihli už autom zavraždiť osem ľudí a zraniť ďalšie desiatky. Zistia však, že dvere sa nedajú otvoriť, tak sa zamerajú na muža v tmavej bunde a bielych nohaviciach, ktorý beží po ceste.

Zverejnili VIDEO zneškodnenia teroristov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Pravdepodobne Zaghbu sa k nemu vyrúti ako prvý a bodne ho do trupu. Obeť padne na zem, keď sa k útoku pripojí ďalší terorista Butt a potom Redouane. Všetci muža pichajú nožmi.

Khuram Butt, Rachid Redouane a Youssef Zaghba
Zobraziť galériu (4)
Khuram Butt, Rachid Redouane a Youssef Zaghba  (Zdroj: SITA/AP/Metropolitan Police )

Nájdu sa však aj odvážni svedkovia, ktorí hádžu po teroristoch stoličky v snahe odvrátiť ich pozornosť. Vtedy už však na scénu prichádza policajné auto, z ktorého vystupujú traja ozbrojení muži zákona. Dvaja z pravých dvier, tretí zľava. Vozidlo sa hýbe smerom dopredu. Dôstojník beží smerom k Buttovi, zvyšní sa zameriavajú na Zaghbu a Redouanea.

Mŕtve telo Khurama Butta.
Zobraziť galériu (4)
Mŕtve telo Khurama Butta.  (Zdroj: profimedia.sk)

Prvý padne k zemi Redouane. O niekoľko sekúnd sú zneškodnení všetci traja. Podľa portálu MailOnline sa tak stalo do šiestich sekúnd od príchodu polície a bolo vystrelených 50 nábojov. Obeti sa podarilo pozviechať na nohy a ujsť. Jej identita nie je známa.

Zadržali ďalších podozrivých v súvislosti s útokom na London Bridge

Príslušníci protiteroristických kománd podnikli dnes razie na viacerých miestach vo východnej časti Londýna, v rámci ktorých došlo k zadržaniu troch osôb podozrivých z činov prípravy a podnecovania k terorizmu.

Zadržaných vo štvrti Ilford momentálne vypočúvajú na policajnej stanici v južnom Londýne. Tieto prípady nesúvisia s teroristickým útokom, ktorý sa odohral v sobotu na moste London Bridge a v jeho okolí. V súvislosti so sobotňajším činom, pri ktorom útočníci zabili osem ľudí, zadržali príslušníci Metropolitnej polície v noci zo stredy na dnes v londýnskej štvrti Waltham Forest, tiež na východne metropoly, troch podozrivých.

V sobotu 3. júna došlo v Londýne k teroristickému útoku, keď trojica mužov najskôr vrazila dodávkou do chodcov na moste London Bridge a potom zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej nákupnej zóne Borough Market. Najmenej osem ľudí pritom zahynulo a ďalších takmer 50 osôb utrpelo zranenia. Vyšetrovatelia aktuálne pátrajú po akýchkoľvek komplicoch týchto teroristov. Medzičasom na polícii sám odovzdal 20-ročný mladík v súvislosti s útokom v hale Manchester Arena v Manchestri, napísala na Twitteri manchesterská polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu