Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž (†31) neposlúchol radu o tetovaní: FOTO Po tom, čo sa okúpal, ho čakala smrť

Hrôza už na pohľad. Zobraziť galériu (2)
Hrôza už na pohľad. (Zdroj: BMJ Case Reports)

LONDÝN - Mladý muž ignoroval rady, ktoré by mal dodržiavať každý s novým tetovaním a nepočkal dva týždne, než sa šiel okúpať do mora. Voda v Mexickom zálive ho síce možno najprv osviežila, ale nakoniec mala pre neho fatálne následky. Čerstvá rana sa kontaminovala mäsožravými baktériami, kvôli ktorým mu pokožka napuchla, roztrhla sa a potom prišla smrť.

Študentka zverejnila hrôzostrašné FOTO: Takto vyzerá jej jazva po odstránení tetovania

Mladík, ktorého meno lekárska správa v BMJ Case Reports neuviedla, dostal na druhý deň po plávaní horúčku, zimnicu a v okolí tetovania sa mu objavilo začervenanie. Jeho stav sa v nasledujúcich dňoch zhoršoval, než ho hospitalizovali v nemocnici.

Lekári našli fialové škvrny na jeho nohách a predpokladali, že je za ne zodpovedná baktéria vibrio vulnificus. Mladík navyše už trpel cirhózou, ktorú si spôsobil každodenným pitím nadmerného množstva piva. Kvôli jeho oslabenej pečeni sa odborníci obávali infekcie ešte viac.

© BMJ Publishing Group 2017
Zobraziť galériu (2)
© BMJ Publishing Group 2017  (Zdroj: BMJ Case Reports)

Predpokladá sa, že pacienti s chronickým ochorením pečene majú malé množstvo neutrofilov - dôležitých bielych krviniek, ktoré pomáhajú v boji proti baktériám. Pacient dostal silné antibiotiká, ale počas 24 hodín po prijatí ho lekári museli napojiť na umelú podporu života, pretože mu začali zlyhávať orgány.

Jeho telo bojovalo so septickým šokom, ale po dvoch týždňoch od hospitalizácie sa začali symptómy vytrácať a zdravotníci dúfali, že ho budú môcť poslať domov. Bohužiaľ, napokon mu zlyhali obličky a po dvoch mesiacoch zomrel.

© BMJ Publishing Group 2017
Zobraziť galériu (2)
© BMJ Publishing Group 2017  (Zdroj: BMJ Case Reports)

Experti varujú, že ponorenie čerstvých rán do vody, či už je to v bazéne, alebo pri kúpaní v mori vždy predstavuje hrozbu infekcie. Preto aj ľudia po tetovaní by mali počkať minimálne dva týždne, než sa pokožka vráti do normálneho stavu.

Viac o téme: Tetovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu