Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tragédia v zábavnom parku: Školský výlet skončil hororom, žiačku (†11) zabila atrakcia

Polícia park uzavrela. Zobraziť galériu (2)
Polícia park uzavrela. (Zdroj: profimedia.sk)

BIRMINGHAM - Utorkový výlet anglických školákov do zábavného parku Drayton Manor sa skončil katastrofou. Iba 11-ročná žiačka, ktorej meno nebolo zverejnené, spadla počas splavu na jednej z atrakcií do rozbúrenej vody. Napriek úsiliu záchranárov jej už nedokázali pomôcť.

VIDEO Detaily smrti chlapca (†10) na najrýchlejšom tobogane sveta: Slová svedkov, z ktorých mrazí

Dráma sa odohrala včera krátko po 14:15 na atrakcii nazvanej "Splash Canyon". Návštevníci podľa britských médií najprv začuli hlasné a zúfalé výkriky. Potom uvideli, ako k vode bežia zamestnanci a snažia sa obeť vytiahnuť von.

Jeden z rodičov žiačok integrovanej islamskej dennej školy pre dievčatá v Leicesteri -  Jameah Academy, sa pre portál MailOnline vyjadril, že dievča vypadlo z člna po náraze. "Keď sa postavila, aby zmenila sedadlo, narazil čln na skalu a ona z neho vypadla. Padla do vody a vodné prúdy ju stiahli dolu," povedal rodič, ktorý si neželal byť menovaný.

Tragédia v zábavnom parku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Riaditeľ zábavného parku George Bryan povedal, že je "hlboko šokovaný a zdrvený". Vo vyhlásení, ktoré prečítal v utorok popoludní, uviedol, že špeciálne vyškolený personál bol na mieste ihneď po zalarmovaní.

Záchranná služba vo West Midlands prijala hlásenie o incidente v Drayton Manor o 14:18 a vyslala na miesto sanitku aj vrtuľník. Posádka sanitky našla dievča vytiahnuté z vody, ale s vážnymi zraneniami. Po napojení na umelú podporu ju vrtuľníkom previezli do špecializovanej detskej nemocnice v Birminghame. "Bohužiaľ, krátko po príchode do nemocnice sa ukázalo, že sa nedalo už urobiť nič, čo by ju zachránilo, a bola potvrdená smrť," povedal hovorca záchranárov.

Presná príčina smrti dievčatka bude predmetom vyšetrovania. Škola vo vyhlásení napísala, že poskytuje podporu žiakom aj zamestnancom a želá si, aby bol rodine aj komunite dopriaty čas v pokoji smútiť.

Atrakcia, ktorú otvorili v roku 1993 a má 21 člnov s kapacitou po šesť osôb, bola po incidente uzavretá. Uzavretý dnes zostáva z úcty k zosnulej aj celý zábavný park.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu