Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Útok v Londýne je útokom na svet, povedal Johnson: Vyjadrenie Trumpa k teroru

Boris Johnson
Boris Johnson (Zdroj: TASR/AP Photo/Seth Wenig)

LONDÝN/WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump dnes uviedol, že sa modlí a súcití s rodinou a priateľmi muža zo štátu Utah, ktorý zahynul pri stredajšom útoku Daešu v Londýne.

Trump na Twitteri napísal, že Kurt Cochran bol "skvelý Američan". Dodal, že sa modlí za jeho rodinu a priateľov a vyjadril im sústrasť. Cochran s manželkou Melissou trávili v stredu v Londýne svoj posledný deň výnimočnej cesty po Európe, na ktorej oslavovali 25. výročie svadby. Práve boli na Westminsterskom moste, keď útočník začal vrážať autom typu SUV do chodcov. Útočníka potom pri pokuse dostať sa do areálu britského parlamentu smrteľne postrelili policajti.

Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson povedal, že útok v Londýne bol útokom na svet, vzhľadom k tomu, že obeťami sa stali občania 11 krajín. Johnson ubezpečil, že boj s terorizmom sa skončí víťazstvom, a dodal, že "náš pohľad na svet je lepší a veľkorysejší a naša vôľa silnejšia".

Polícia dnes útočníka identifikovala ako 52-ročného Khalida Masooda, ktorý žil v poslednom čase v Birminghame v grófstve West Midlands v strednom Anglicku. Biely dom v stredu vyhlásil, že prezident sa telefonicky rozprával s britskou premiérkou Theresou Mayovou a ponúkol jej pomoc Spojených štátov.

Viac o téme: útok LondýnBoris Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu