Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNA SPRÁVA Ďalšie letecké nešťastie: Pád pri pristátí

Nehoda si vyžiadala viacero zranených. Zobraziť galériu (2)
Nehoda si vyžiadala viacero zranených. (Zdroj: Twitter/The National Courier)

JUBA - V Južnom Sudáne havarovalo lietadlo so 45 cestujúcimi na palube. Informácie o počte obetí sa rôznili. Spočiatku sa hovorilo o tom, že sú všetci mŕtvi. Prevádzkovateľ aeroliniek však pre National Courier uviedol, že nikto nezahynul. Všetci pasažieri vraj stihli byť evakuovaní predtým, než stroj zničil požiar.

Obrázky z letiska v meste Wau ukazujú, že prevažná časť stroja bola zničená. Lietadlo patrilo spoločnosti South Supreme Airlines a smerovalo z hlavného mesta Juba.

"Počasie nie je dobré. Viditeľnosť bola až doteraz zlá a lietadlo pristávalo z východu na západ, keď sa jednoducho zrútilo na dráhu. Myslím si, že pilot dobre nevidel pristávaciu dráhu," povedal agentúre AFP Paul Charles, inžinier na letisku vo Wau.

Po náraze pri pristátí a vypuknutí požiaru sa okamžite na scéne objavili hasiči. Zdravotník na mieste tragédie agentúre Reuters povedal, že nikto nezomrel, ale je tu celý rad zranených, ktorých previezli do nemocníc po tom, čo ich vytiahli z horiaceho vraku.

"Asi 17 až 18 ľudí zranených pri incidente bolo prevezených do nemocnice," vyjadril sa James Dimo ​​Deng, novinár z Wau.

"Na palube bolo 40 cestujúcich a päť členov posádky, to je všetko. Nemám žiadne ďalšie informácie," uviedol pre AFP Gabriel Ngang, manažér South Supreme Airlines. K nehode prišlo o tretej hodine popoludní miestneho času.

South Supreme Airlines je malý dopravca, ktorý začal fungovať v septembri 2013 s hŕstkou letov každý týždeň medzi Južným Sudánom a susednou Ugandou. K dispozícii má dva stroje Fokker 50, kedysi patriace spoločnosti Feeder Airlines, ktorá zastavila činnosť po núdzovom pristátí na letisku vo Wau 29. marca 2012. Nepríjemný incident prežilo všetkých 50 cestujúcich a členov posádky, uviedol britský Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu