Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ožratý slovenský pilot Miro (37) putuje do basy: Priznanie právnika, ktoré vyrazí dych!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

CALGARY - Slovenský pilot kanadských aeroliniek včera pred súdom priznal, že v decembri nastúpil opitý do linkového lietadla, v ktorom mal prevážať sto pasažierov. Podľa kanadských žalobcov sa mu so strojom nepodarilo odletieť preto, že pod silným vplyvom alkoholu v kabíne stroja omdlel. Prokuratúra pre neho požaduje ročný trest väzenia.

Tridsaťsedemročný Miroslav Gronych, ktorý získal v Kanade pracovné vízum, mal posledný deň minulého roka riadiť stroj spoločnosti Sunwing Airlines z mesta Calgary cez medzipristátie v Regine a Winnipegu až do cieľovej destinácie v mexickom Cancúne. Do kokpitu nastúpil ráno krátko predtým, ako mal vyraziť, pričom si zamestnanci letiska všimli, že sa správal čudne, uviedla kanadská stanica CBC.

Potom jeho kolegovia zistili, že bezvládne leží v pilotnom kresle a nereaguje na oslovenie. Keď mu policajti urobili krvné skúšku, zistili, že má trojnásobok povolenej hladiny alkoholu. V jeho hotelovej izbe sa potom našla prázdna fľaša vodky.

"Ide o zločin dramatických rozmerov. Posledná vec, o ktorú by sa mala verejnosť starať, je to, či sú piloti triezvi," povedala prokurátorka Rose Greenwoodová. Pilotov právnik na súde vyhlásil, že je Slovák závislý na alkohole, ale lieči sa.

 

Viac o téme: PilotLietadloKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu