Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Následok Trumpovho konania: Mexičan spáchal samovraždu krátko po tom, ako ho deportovali z USA

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

TIJUANA - Mexičan spáchal dnes samovraždu pol hodiny po tom, ako ho tretíkrát deportovali zo Spojených štátov, napísala britská stanica BBC.

Štyridsaťpäťročný Guadalupe Olivas Valencia skočil z mosta neďaleko hraničného priechodu El Chaparral. Muža našli následne v bezvedomí, vedľa seba mal svoj majetok v plastovej taške. Zomrel krátko po prevoze do nemocnice. Incident sa stal krátko po tom, ako vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa vydala nové pokyny rozširujúce možnosti deportácie ilegálnych migrantov z USA.

Svedkovia uviedli, že Olivas kričal, že sa nechce vrátiť do Mexika, a bol vážne rozrušený. Muž neskôr skočil z mosta, ktorý sa nachádza iba niekoľko metrov od hlavného hraničného priechodu El Chaparral medzi pohraničnými mestami San Diego v USA a Tijuana v Mexiku.

Mexické úrady potvrdili, že v prípade Olivasa išlo už o tretiu deportáciu z USA. Pochádzal zo štátu Sinaloa ovládaného drogovým kartelom, ktorý sa považuje za jeden z najnásilnejších a najnebezpečnejších štátov v Mexiku. A práve násilie je častým dôvodom, ktorý Mexičania uvádzajú pri svojom pokuse dostať sa do USA.

V Spojených štátoch žije podľa štatistík, na ktoré sa odvoláva BBC, zhruba 11 miliónov imigrantov bez platných dokladov, pričom mnoho z nich pochádza z Mexika. Imigrácia a kontrola hraníc boli kľúčovými bodmi Trumpovej predvolebnej kampane.

Viac o téme: SamovraždaUSAMexičan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu