Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ceny pre najväčších podvodníkov medzi potravinami sú už známe: Voda pre boháčov je TOPka

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: VZHH.de)

HAMBURG - A je to tu. Titul "Podvod roka 2016" jednoznačne vyhral produkt od firmy Danone. Konkrétne môžeme hovoriť o minerálnej vode Evian, ktorá si vyslúžila prvé miesto. Výrobcovia sa prerátali a ich šetrenie na obsahu a zvýšenie ceny sa naozaj nevyplatilo.

Prieskum sa konal od 4. do 22. januára, zúčastnilo sa 23 414 účastníkov a hlasovalo 8 970 osôb. Z celkového počtu hlasujúcich získala voda od Danone až 38,3%. Spôsobila to nie úplne domyslená politika firmy. V apríli 2016 totiž zmenili obsah fľaše. Z 1,5 litra sa prešlo na 1,25 litra, súčasne bola cena minerálnej vody zvýšená. Z pôvodných 0,89 eura sa cena vyšplhala na 1,09 eura. Mnohí spotrebitelia si túto negatívnu zmenu všimli a pobúrilo ich to. Výsledkom je získanie nie moc lákavého titulu "Podvod roka".

Ceny pre najväčších podvodníkov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: VZHH.de)

Zdroj minerálnej vody sa pritom nezmenil, stále sa získava pri Ženevskom jazere. Dôvodom zvýšenia ceny je podľa vyjadrenia firmy Danone obal fľaše. Ide totiž o fľašu, ktorej dizajn má pripomínať štylizovanú horskú siluetu. Okrem toho sa výrobcovia vyjadrili, že vyššia cena je aj odzrkadlením nákladov na opatrenia, ktorými chce obmedziť množstvo vyprodukovaného CO2.

Podľa spotrebiteľského združenia Hamburg je argument výhercu nelukratívnej ankety absurdný. "Podľa nášho názoru ten, kto zaplaví trh jednorazovými fľašami namiesto toho, aby ich nahradil vratnými, nemôže rozprávať o ochrane životného prostredia," vyjadrilo sa združenie. Ďalšou nezmyselnou odpoveďou výrobcov je, že ide o nový produkt, ktorý má pomôcť a zaručiť prerazenie v segmente prémiových minerálok.

Ceny pre najväčších podvodníkov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: VZHH.de)

Do prvej päťky sa dostali okrem minerálnej vody Evian (38,3%) ďalej, Choco Crossies od Nestlé s 35,1%, ktorá číslom šliape firme Danone na päty. Vzdialenejšími je Crunchips od Lorenz Bahlsen Snack-World s 10,1%, čokoládový Mikuláš Milka od firmy Mondelez s 9,3% a poslednú priečku obsadila omáčka na cestoviny Miracoli od Mars so 7,2%

Viac o téme: PodvodVýsledkyVýrobkyProdukt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu