Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Bezpečnostná rada OSN odsúdila útok v Istanbule: Išlo o ohavný a barbarský teroristický útok

(Zdroj: SITA/AP)

ISTANBUL - Bezpečnostná rada OSN v noci na dnes ostro odsúdila útok na nočný klub v tureckom Istanbule, ktorý si počas novoročných osláv vyžiadal najmenej 39 obetí na životoch. Tento čin označila BR OSN za "ohavný a barbarský teroristický útok". Členovia rady súčasne vyjadrili sústrasť príbuzným zabitých a desiatok zranených.

Rada vo vyhlásení potvrdila svoje stanovisko v tom, že všetky teroristické činy sú trestuhodné a nemožno ich ospravedlniť ničím bez ohľadu na to, aká je ich motivácia. "Terorizmus vo všetkých svojich formách a prejavoch predstavuje jednu z najvážnejších hrozieb pre medzinárodný mier a bezpečnosť," dodala BR OSN.

Pri útoku z noci na nedeľu zastrelil neznámy ozbrojenec v klube Reina najmenej 39 ľudí a ďalších okolo 70 zranil. Páchateľ je stále na úteku, k atentátu sa dosiaľ nikto neprihlásil.

Takmer dve tretiny zabitých boli cudzinci, mnohí z nich z Blízkeho východu, uviedla v noci na dnes štátna tlačová agentúra Anadolu. Telá týchto 25 občanov iných krajín podľa správy odovzdajú rodinám počas dnešného dňa.

Viac o téme: TerorizmusTureckoOSNIstanbulReina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu