Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Poprava matky pred vlastným synom rovno na ulici: Vrahom člen kráľovskej rodiny, tvrdia aktivisti

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Poprava na ulici. A rovno pred očami vlastného syna. Svetom otriasla správa z Bahrajnu, kde sa udiala vražda, aká nemá v civilizovanej krajine obdobu. Ukrutnosť činu znásobuje fakt, že podozrenia z vraždy smerujú k vládnucej kráľovskej rodine.

28-ročná Eman Salehi bola športová novinárka štátnej televízie. Pôvobná žena, ktorá bola známa krásnou tváričkou z obrazovky, mala šesťročného syna. Salehi riadila svoje auto v meste Riffa, v ktorom sedel aj jej chlapček, keď zrazu zastavila. Potom došlo k streľbe. Neznámy páchateľ ju strelil do hlavy. Toto všetko sa stalo pred očami malého syna.

FOTO Poprava matky pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Vražda sa stala ešte 23. decembra a doteraz sa nevie, aký bol motív páchateľa. Kuriózne je, že sa následne udal na polícii. Aktivisti v krajine tvrdia, že strelec bol člen kráľovskej sunitskej rodiny Bahrajnu, ktorý práve slúži v armáde.

FOTO Poprava matky pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Štátna agentúra z Bahrajnu sa domnieva, že za vraždou by mohol stáť "34-ročný muž z Bahrajnu". The Gulf Daily News zase informuje, že muž má kráľovské pozadie a ako dôstojník slúži v armáde. Spoliehajúc sa na zdroje z okolia novinárky, aktivisti tvrdia, že je za to zodpovedný člen vládnucej rodiny Al Khalifa. "Fakt, že údajný útočník bol člen armády a kráľovskej vládnucej rodiny, oddeĺuje tento prípad od ostatných a testuje krajinu zo spravodlivosti a zodpovednosti," cituje slová aktivistu Fatena Bushrehriho Daily Mail.

Identitu muža nechceli úrady v Bahrajne britským médiám prezradiť. Odkázali iba, že muž je vo väzbe a incident sa vyšetruje. Aktivisti z tretieho sektora sa preto obávajú, že vyšetrovanie smrti novinárky vyjde do stratena. Bahrajn je arabská monarchia nachádzajúca sa v Perzskom zálive s počtom obyvateľov nepresahujúcim jeden a pol milióna.

Viac o téme: BahrajnEman Salehi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu