Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Silvestrovská dráma v Makove: FOTO Marián (53) v hoteli strieľal na mladíkov za únos manželky

Zbraň, z ktorej Marián strieľal Zobraziť galériu (3)
Zbraň, z ktorej Marián strieľal (Zdroj: Foto: polícia)

ŽILINA - O poriadny rozruch na Silvestra sa postaral 53-ročný Marián zo sabinovského okresu. Počas osláv konca roka vytiahol v hoteli zbraň a namieril ju proti trom mladíkom. Zábava sa razom strhla na drámu.

Marián trávil silvestrovskú noc v horskom hoteli v obci Makov v okrese Čadca. Počas osláv vytiahol legálne držanú zbraň, do ktorej zasunul zásobník s nábojmi. "S takto nabitou zbraňou mal pristúpiť k trom mladým mužom prítomným na silvestrovskej párty. Mal sa vyhrážať, že ich postrieľa za to, že mu mali uniesť manželku," opísala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. Následne sa v podniku strhla dráma. Muž mieril na mladíkov. Zbraň nasmeroval na jedného z nich a vykrikovať, že mu prestrelí obidve nohy. Padol výstrel, pri ktorom povýstrelový projektil zasiahol stôl vedľa barového pultu.

Silvestrovská dráma v Makove:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"U zabávajúcich sa mladíkov vzbudil 53-ročný muž svojím správaním dôvodnú obavu o život a zdravie," doplnila Balogová. Na miesto dorazila polícia, muža zadržala. Už čelí obvineniu z trestného činu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom výtržníctva. Na prípade je najzarážajúcejšie, že Marián zabávajúcich sa mladíkov vôbec nepoznal a tí nepoznali jeho, ani jeho manželku. O žiadnom únose preto nemohla byť reč. V prípade zohral významnú úlohu alkohol. 

Silvestrovská dráma v Makove:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)


Prečítajte si aj:

Slováci zažili najdesivejšiu dovolenku ako z nočnej mory: Lúpež, streľba a smrť v divočine


K ublíženiu na zdraví, našťastie, pri incidente nedošlo. Majiteľ horského hotela škodu doposiaľ nevyčíslil. "Zbraň obvinený muž dobrovoľne vydal k úschove. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uzavrela policajná hovorkyňa.   

 

Viac o téme: StreľbaPolícia ŽilinaSilvester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu