Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vietnam v pozore, ku krajine sa blíži tajfún Sarika: Silné dažde zatopili viac ako stotisíc domov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HANOJ - Najmenej 24 ľudí zahynulo pri záplavách vyvolaných silnými dažďami v strednom Vietname. Ďalší štyria ľudia sú nezvestní, oznámili dnes miestne úrady. Ku krajine sa blíži tajfún Sarika, ktorý na Filipínach zanechal najmenej dvoch mŕtvych a vyhnal z domovov tisíce obyvateľov.

V najhoršie postihnutej vietnamskej provincii Quang Binh prišlo o život 18 ľudí a úrady pátrajú po troch ďalších nezvestných, uviedol podľa agentúry AP predstaviteľ civilnej ochrany Tran Le Dang Hung. Šesť obetí a jedného nezvestného hlásili z troch ďalších provincií v centrálnej časti krajiny.

Silné dažde s úhrnom zrážok až 90 centimetrov zatopili v piatok a v sobotu v regióne 125.000 domov, dočasne prerušili dopravu na hlavnej diaľnici spájajúcej sever a juh krajiny a poškodili infraštruktúru i poľnohospodársku produkciu.

V nedeľu sa tajfún prehnal severnými Filipínami, kde zahynuli najmenej dvaja ľudia a z domovov bolo vyhnaných vyše 15.000 obyvateľov, región však bol vzhľadom na rýchly presun Sariky ušetrený závažnej pohromy, píše AP. V súčasnosti sa tajfún presúva Juhočínskym morom a smeruje k severnému Vietnamu, vyplýva z údajov vietnamskej meteorologickej služby.

Viac o téme: VietnamTajfún Sarika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu