Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Europoslanec sa po včerajšom incidente zotavuje v nemocnici: Previezli ho na neurológiu

Steven Woolfe
Steven Woolfe (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britského poslanca Európskeho parlamentu (EP) Stevena Woolfea, ktorý vo štvrtok v Štrasburgu omdlel po hádke s vlastnými kolegami zo Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), previezli dnes na neurologické oddelenie. Informovala o tom agentúra AP.

Nathan Gill, poslanecký kolega zamdleného politika, uviedol, že lekári si chcú Woolfea "preventívne" ponechať v nemocnici aj ďalších 48 hodín. Gill po tom, ako navštívil kolegu dnes ráno v nemocnici, povedal, že sa zotavuje. Woolfe uviedol, že do neho počas stretnutia sotil kolega z UKIP Mike Hookem, ktorý to však popiera. Strana incident vyšetruje.

Hovorca UKIP vo štvrtok uviedol, že Woolfe, ktorý v rovnaký deň dovŕšil 49 rokov, omdlel a mal dva "záchvaty podobné epileptickým", ale testy nepreukázali žiadne krvácanie do mozgu. Agentúra AP následne zverejnila informácie, že Woolfe mal roztržku na stretnutí so straníckymi kolegami v EP, na čo skončil vo vážnom stave v nemocnici, kam ho previezli s podozrením na krvácanie do mozgu. Podľa ďalších médií Woolfe dostal od jedného z kolegov facku, udrel si hlavu a o niečo neskôr odpadol.

Schulz sa bude prípadu venovať

Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz začal dnes disciplinárne vyšetrovanie sporu europoslancov z britskej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), ktorý sa skončil hospitalizáciou Woolfa. Naznačil tiež možnosť udelenia pokút, informovala tlačová agentúra DPA. Dočasný predseda UKIP Nigel Farage uviedol, že favorit na jeho nástupcu po hádke členov strany v EP vo štvrtok skolaboval a bol hospitalizovaný.

Podľa večerného vyjadrenia hovorcu UKIP mal Woolfe dva "záchvaty podobné epileptickému", už sa však cíti lepšie. V nemocnici si ho nechali cez noc na pozorovanie a dnes ho previezli na neurologické oddelenie. "Oznámené fakty sú mimoriadne vážne," povedal dnes Schulz. "Nezdvorilé a násilné správanie do EP nepatrí."

Mohlo by byť v rozpore s pravidlami EP, povedal. A dodal, že túto "poľutovaniahodnú záležitosť" posúdi na budúci týždeň poradný výbor EP. Keď budú jasné fakty, Schulz by mohol rozhodnúť o udelení pokút: zadržať poslancom, ktorí sa na hádke zúčastnili, finančný príspevok až na desať dní alebo im odňať niektoré ich funkcie.

Viac o téme: Steven Woolfe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu