Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Oslavy sa zmenili na burlivý protest proti Merkelovej: VIDEO Odpor voči kancelárke, kruté pokriky

Stovky ľudí dali najavo odpor voči kancelárke Merkelovej Zobraziť galériu (3)
Stovky ľudí dali najavo odpor voči kancelárke Merkelovej (Zdroj: Twitter)

BERLÍN - Stovky ľudí dnes pri oslavách výročia znovuzjednotenia Nemecka v Drážďanoch dali najavo svoj odpor voči kancelárke Angele Merkelovej a spolkovému prezidentovi Joachimu Gauckovi, ktorí sú známi svojou ústretovosťou voči utečencom. Prevažne pravicoví protestujúci pokrikovali "tiahni" alebo "Merkelová musí preč". Oboch politikov pritom podľa televízie n-tv označovali za zradcov ľudu.

Aby polícia zaistila prístup politikov na dnešné oslavy, musela časť protestujúcich vytlačiť. Strážcovia zákona, ktorí to uviedli na twitteri, sú v Drážďanoch nasadení v počtu asi 2600. Bezpečnostné obavy zvýšili pred víkendom explózie dvoch improvizovaných bômb. Jedna bola nastražená pred mešitou a druhá pred medzinárodným konferenčným centrom. Našťastie nikoho nezranili.

Oslavy sa zmenili na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Oslavy sa zmenili na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Sasko je v rámci Nemecka neslávne slávne výpadmi proti utečencom alebo podpaľačskými útokmi na ich ubytovne. Trojicu podpaľačských útokov, i keď tentokrát proti policajným autom, zaznamenali úrady i v nedeľu. Dnes očakávajú 11 demonštrácií, a to ako protiimigračných, tak takých, ktoré vyzvú k tolerancii.

 

Viac o téme: ProtestAngela Merkelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu