Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma pri Paríži: Dôchodca strieľal priamo v supermarkete, dvaja ľudia sú vážne zranení

Vo veľkopredajni v obci Port-Marly začal dnes z neznámych dôvodov strieľať asi sedemdesiatročný obyvateľ
Vo veľkopredajni v obci Port-Marly začal dnes z neznámych dôvodov strieľať asi sedemdesiatročný obyvateľ (Zdroj: Twitter)

PORT-MARLY - Vo veľkopredajni v obci Port-Marly pri Paríži začal dnes zo zatiaľ neznámych dôvodov náhle strieľať asi sedemdesiatročný miestny obyvateľ, pričom dve osoby vážne zranil. Informovali o tom francúzske médiá s tým, že útočník je známy polícii ako výtržník, ktorý občas narušuje verejný poriadok. Teraz je na úteku.

Muž v predajni začal strieľať krátko pred 12:30 a zranil asi 50-ročnú ženu a 73-ročného muža. Stav oboch postrelených je podľa lekárov veľmi vážny. Strelec je pravidelným klientom veľkopredajni Super U, z kadiaľ po streľbe ihneď utiekol.

Podľa listu Le Parisien ide o dôchodcu, ktorý v obci západne od metropoly žije asi rok. Po streľbe vo veľkopredajni sa ukryl doma. V jeho aute sa našla puška. Proti násilníkovi zasahovali príslušníci elitnej policajnej jednotky Raid. Hovorca prokuratúry uviedol, že nešlo o teroristický útok.

Muž sa napokon vzdal

Muž, ktorý dnes strieľal v supermarkete v Le Port-Marly, obci ležiacej asi 30 kilometrov západne od Paríža, sa vzdal podľa informácií francúzskych elektronických médií tamojším policajtom. Útočník, ktorý podľa aktualizovaných správ nemá okolo 70, ale asi 60 rokov, odišiel po streľbe z miesta činu do svojho neďalekého bydliska a zabarikádoval sa tam spoločne s manželkou. Napokon sa však policajným vyjednávačom podarilo dosiahnuť, že sa príslušníkom elitného útvaru vzdal.

Incident oživil vo Francii obavy z teroristických útokov. V krajine platí výnimočný stav od minuloročných atentátov v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych. Tiež tento rok zabili islamisti na rôznych miestach Francúzska desiatky ľudí.

Viac o téme: ParížPort-Marly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu