Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Protesty v meste Charlotte majú prvú obeť: Postrelený muž v nemocnici zomrel

Protesty v Charlotte majú prvú obeť Zobraziť galériu (2)
Protesty v Charlotte majú prvú obeť (Zdroj: SITA)

CHARLOTTE – Muž, ktorého postrelili počas druhej noci násilných protestov v meste Charlotte v americkom štáte Severná Karolína, zomrel. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície.

Policajný hovorca Keith Trietley uviedol, že 26-ročný Justin Carr zomrel v nemocnici, kam ho previezli v kritickom stave. Carr svoje zranenia utrpel v stredu približne o 20.30 h miestneho času, keď počas potýčok demonštrantov s poriadkovou políciou chrániacou hotel Omni v Charlotte, niekto vystrelil. Podľa polície však v tomto prípade nestrieľal policaj, ale niekto z demonštrantov.  

Protesty v Charlotte majú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Pouličné protesty v Charlotte vypukli po tom, ako černošský policajt zastrelil v utorok Afroameričana, 43-ročného Keitha Lamonta Scotta. Polícia uviedla, že Scott mal u seba strelnú zbraň.

Video zo zásahu polícia zatiaľ nezverejnila, avšak ukázala ho Scottovým príbuzným a ich právnikovi. Ten uviedol, že z videozáznamu nie je jasné, či Scott držal v ruke zbraň, ako tvrdí polícia, alebo len knihu, ako uvádzajú jeho príbuzní, ktorí rovnako ako demonštranti vyzývajú úrady, aby video zverejnili.

Viac o téme: ProtestCharlotteSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu