Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Saudskej Arábii zahynuli dvaja policajti: Neznámi ozbrojenci spustili paľbu na vozidlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RIJÁD - Dvaja policajti boli zastrelení pri útoku v ropnom meste Dammám na východe Saudskej Arábie, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie hovorcu miestneho ministerstva vnútra.

K útoku došlo v sobotu vo večerných hodinách, keď na hliadkujúce policajné auto začali páliť neznámi ozbrojenci, spresnil hovorca, ktorého citovala štátna saudskoarabská tlačová agentúra SPA. Obaja policajti boli pri streľbe vážne zranení a zomreli počas cesty do nemocnice. K spáchaniu útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil.

V Saudskoarabskej prevažne šiitskej Východnej provincii (aš-Šarkíja) sa v posledných rokoch odohralo už niekoľko incidentov, pri ktorých sa cieľom streľby stali príslušníci bezpečnostných jednotiek. Šiitská menšina žijúca v Saudskej Arábii obviňuje saudskoarabské úrady, ktoré sa nekompromisne pridŕžajú sunnitskej wahhábistickej línie, že ich diskriminuje. 

To však oficiálne saudskoarabské miesta popierajú a šiitských nespokojencov označujú za "buričov" platených zo zahraničia, aby v kráľovstve, ktoré je najväčším vývozcom ropy na svete, vyvolávali nepokoje.

Viac o téme: StreľbaPolicajtiSaudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu