Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Colníci v Česku zabránili úniku dane vo výške niekoľkých miliónov: Našli viac ako 100 ton tabaku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OSTRAVA/PRAHA - Ostravskí colníci zhabali viac ako 100 ton nerezaných tabakových listov a surového tabaku bez riadneho označenia. Tamojší colný úrad tak zabránil úniku spotrebnej dane vo výške takmer 240 miliónov českých korún.

Stalo sa tak za pomoci cvičeného psa v priemyselnom areáli v okolí Havířova, kam sa však colníci vybrali z úplne iných dôvodov, a to kvôli odhaleniu ilegálneho zamestnávania cudzincov. Informáciu priniesol vo štvrtok internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu Colného úradu Moravskosliezskeho kraja Pavlu Zdobnickú.

Podľa jej slov v polovici z celkovo štyroch objektov v areáli vyrábala istá firma vlastné produkty, ďalšie dva boli v prenájme rôznych subjektov. Keďže pes jeden z nich označil, colníci pristúpili k dôkladnej kontrole za prítomnosti prevádzkového technika firmy-prenajímateľa priestorov. 

V priestoroch, do ktorých si nájomník neželal vstup cudzích osôb, našli colníci čiastočne voľne uložený surový tabak, ale aj kartónové škatule a väčšie množstvo vriec. Kontrola naznačila podozrenie z nedovoleného narábania s predmetnou komoditou podliehajúcou spotrebnej dani, čím by došlo k porušeniu príslušného zákona, vyplynulo z hovorkyniných slov. Colníci pokračujú vo vyšetrovaní kauzy, v ktorej jestvuje i podozrenie na nadväznú nekalú činnosť, ktorej cieľom mohla byť snaha obchádzať povinnosť značiť tabakové výrobky.

Viac o téme: ColníciTabak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu