Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Letné prázdniny sa zvrhli na nočnú moru: Vlastná rodina z dievčaťa (15) spravila sexotrokyňu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - V živote väčšiny dievčat, ktoré dovŕšia 15 rokov, je na prvom mieste rodina, následne škola či priatelia. Ale pre v Británii narodenú Tabassan Khanovú (pravé meno bolo zmenené) sa začal odvíjať úplne iný príbeh. Z letných prázdnin v Pakistane sa stala nočná mora po tom, čo ju donútili vydať sa za jej bratranca. Držali ju v zajatí a nechcený manžel ju sexuálne zneužíval. Teraz, keď je opäť v bezpečí, sa chce podeliť so svojimi otrasnými skúsenosťami a podporiť tak tisíce mladých britských obetí.

Stredovek stále žije! VIDEO Muž obvinil manželku (27) z neplodnosti, zobral mačetu a...

Tabassan mala ťažké detstvo. Otec zavraždil jej matku, keď mala iba dvanásť rokov a spolu s jej tromi bratmi skončila v starostlivosti tety v meste Doncaster, v grófstve South Yorkshire.

"Myslela som, že ideme do Pakistanu na dovolenku. Bola som nadšená. Potom uplynuli dva mesiace a prišiel začiatok školského roka. Spýtala som sa strýka, kedy sa vrátim a on odvetil, že zostanem o niekoľko týždňov dlhšie. Po štyroch mesiacoch prišiel do mojej izby s pištoľou a povedal mi, že sa musím vydať za môjho bratranca," uviedla dnes 26-ročná žena.

"Stále som odmietala, ale on mi povedal, že keď to neurobím, zabije mojich bratov. Bola som vydesená, ale cítila som, že nemám inú možnosť. Počas svadobnej noci ma bratranec znásilnil. Myslela som, že moji bratranci sú moja rodina. Bolo to hrozné. Znásilňoval ma každý večer počas troch rokov. Cítila som ako sexuálna pracovníčka, uväznená v izbe. Hanbila som sa," dodala Tabassan.

V roku 2008, keď dovŕšila hranicu dospelosti, poslali dievčinu pracovať späť do Veľkej Británie, kam za ňou mal prísť aj jej manžel. "Počula som tetu telefonovať so svokrou v Pakistane. Povedala: "Akonáhle dostane vízum, môže sa s ňou rozviesť a robiť, čo chce." Až vtedy som si uvedomila, o čom to celé bolo. Rozhodla som sa vtedy, že sa nevrátim. Moja rodina sa mi vyhrážala, že ma zaprie, spravila zo mňa bezdomovkyňu, ale bolo mi to jedno. Požiadala som o rozvod," objasňuje Tabassan, ktorej trvalo tri roky, kým si na pakistanských súdoch vybojovala slobodu.

Podľa nej britské úrady veľmi nechápu ázijskú komunitu. V moslimských rodinách je česť nesmierne dôležitá. Exmanželov brat, ktorý býva v blízkosti, si zakaždým odpľuje, keď prejde okolo jej domu. Oženil sa s jej druhou sesternicou. Dokonca aj jej vlastní bratia sa na ňu krivo dívajú.

"V moslimskej kultúre dievča má robiť, čo sa mu povie. Naše životy nič neznamenajú. Sme len spôsob, ako získať víza," hovorí Tabassan, ktorá nie je schopná odvtedy začať život s niekým iným. "Moja rodina mi zničila detstvo. Čakám len na smrť," dodala pre portál express.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu