Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Opozícia v Jerevane stále okupuje policajnú stanicu: Zobrali si ďalších rukojemníkov

Policajti odvliekajú prívrženca skupiny. Zobraziť galériu (2)
Policajti odvliekajú prívrženca skupiny. (Zdroj: SITA)

JEREVAN - Ozbrojení prívrženci arménskej opozície, ktorí už viac ako desať dní okupujú policajnú stanicu v metropole Jerevan, zajali dnes nových rukojemníkov. V obsadenej budove zadržiavajú skupinu zdravotníkov, ktorí údajne prišli na základe požiadavky ozbrojencov, aby ošetrili zranených po nočnej prestrelke.

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie hovorcu arménskej polície Ašota Agaronjana. Podľa zverejnených údajov sú novými rukojemníkmi dvaja lekári, jeden sanitár a jedna zdravotná sestra. Arménske ministerstvo zdravotníctva konanie ozbrojencov odsúdilo.

Opozícia v Jerevane stále
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Policajnú stanicu v jerevanskej štvrti Erebuni obliehajú bezpečnostné zložky od 17. júla, keď vtrhli dovnútra desiatky ozbrojených prívržencov opozičného hnutia Zakladateľský parlament, pričom zabili jedného policajta, zajali rukojemníkov a oznámili svoje požiadavky, ktorými sú prepustenie svojho vodcu Žirajra Sefiljana a odstúpenie prezidenta Serža Sarkisjana. Posledným z týchto rukojemníkov umožnili odísť cez víkend.

Po prestrelke z noci na dnes previezli do nemocnice dvoch okupantov a jedného policajta. Ďalší dvaja ozbrojenci sa vzdali. Podľa agentúry DPA v súčasnosti nie je jasné, koľko prívržencov opozície sa v policajnej stanici ešte nachádza. Drámu v Jerevane sprevádzajú opozičné demonštrácie, pričom v utorok vyšlo do ulíc približne 2000 ľudí.

Viac o téme: RukojemníciPolicajná stanicaJerevan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu