Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO masovej pouličnej bitky: Desať zranených pri strete nacionalistov s antifašistami

Masová potýčka, ktorá sa strhla v nedeľu medzi stúpencami krajnej pravice a antifašistickými demonštrantami v Kalifornii Zobraziť galériu (5)
Masová potýčka, ktorá sa strhla v nedeľu medzi stúpencami krajnej pravice a antifašistickými demonštrantami v Kalifornii (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Najmenej desať ľudí utrpelo zranenia počas masovej potýčky, ktorá sa strhla v nedeľu medzi stúpencami krajnej pravice a antifašistickými demonštrantami v americkom štáte Kalifornia. Informovala o tom agentúra AP.

Približne 30 bielych nacionalistov, ktorí mali povolenie na verejné zhromaždenie, sa zišlo pred sídlom kalifornskej vlády v meste Sacramento. Udalosti však nabrali nečakaný spád, keď na miesto dorazilo aj približne 400 anarchistov a antifašistických demonštrantov.

FOTO masovej pouličnej bitky:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Tí začali na pravicových extrémistov kričať "rasisti, choďte domov" a viacerých neonacistov začali naháňať.Najmenej desať osôb utrpelo bodné alebo iné zranenia, z toho dvaja sa nachádzajú v kritickom stave, avšak mimo ohrozenia života.

FOTO masovej pouličnej bitky:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Kalifornský Kapitol počas potýčok preventívne uzavreli. Predstavitelia polície uviedli, že napriek svojim politickým názorom majú členovia krajnej pravice ústavou zaručené právo na pokojné zhromažďovanie. V súvislosti s prípadom zatiaľ nikoho nezatkli. 

Viac o téme: NacionalistiAntifašistiKalifornia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu