Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Festival v populárnom rezorte sa zmenil na nočný horor: VIDEO Policajti bili turistov hlava nehlava

Návštevníci festivalu rozpútali chaos. Zobraziť galériu (2)
Návštevníci festivalu rozpútali chaos. (Zdroj: Youtube/Newsclicktv)

ALBUFEIRA - V portugalskom regióne Algarve sa cez víkend strhla obrovská masová bitka, do ktorej sa podľa odhadov svedkov zapojilo asi tisíc Britov. Násilie sa objavilo v jednom z barov a znepokojení miestni boj opísali ako živelnú scénu, počas ktorej sa ľudia správali ako zvieratá.

Portugalskí policajti museli do vzduchu vypáliť najmenej dva varovné výstrely, aby rozzúrený dav skrotili. Nedeľná zásahová akcia v albufeirskom bare skončila zatknutím štyroch ľudí. Podľa portugalských médií vyvolali násilie britskí turisti, ktorí do destinácie pricestovali za zábavou. Niektorí z rekreantov sa podľa miestnych správali ako zvieratá – kradli v supermarketoch i obchodoch so suvenírmi.

Strašná smrť Íra (†39) pri nehode v Thajsku: VIDEO Kým sa oddával sexu, prišla pohroma

 

Na mieste nepokojov zasahovalo okolo 50 policajtov, z ktorých dvaja museli kvôli zraneniam vyhľadať lekárske ošetrenie. Zranení boli aj dvaja Briti. Výtržnosti sprevádzali sedemdňový portugalský festival s názvom Portugalská invázia v obľúbenej turistickej destinácii Algarve.

 

Podľa Joaoa Ramosa, ktorý chaos videl na vlastné oči, bolo do akcie nasadených až príliš málo policajtov. „Desať policajtov na tisíc mladých ľudí,“ opísal. Násilie sa rozpútalo v Liberty bare a vystupňovalo sa po príchode polície, priblížili svedkovia. „Policajti začali ľudí biť obuškami. Udierali aj dievčatá, potom zazneli výstrely a dav sa rozptýlil,“ uviedla pre portugalské médiá 21-ročná žena. Dodala, že bol celý incident šialený a polícia pri ňom zranila aj nevinných ľudí. Jej priateľ skončil so zlomenou nohou.

Festival v populárnom rezorte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/João Ramos)

Mnohí turisti si v Albufeire chceli len užiť dovolenku a namiesto toho sa ocitli uprostred vlny násilia. Navyše, mnohých z nich nechceli po vypuknutí incidentu odviezť do bezpečia ani taxikári. Polícia sa podľa ich slov správala až príliš agresívne nerozlišovala medzi nezúčastnenými a tými, ktorí sa do bitky aktívne zapojili.

Viac o téme: PortugalskoMasová bitkaAlbufeiraPortugalská invázia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu