Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Drsné slová Clintonovej: Trump je nevhodný na prezidenta, spôsobil by katastrofu

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA)

SAN DIEGO – Kandidátka na prezidentskú nomináciu americkej Demokratickej strany Hillary Clintonová vo štvrtok zvolila nevyberaný slovný útok na republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa. Podľa nej "nie je iba nepripravený", ale aj "povahovo nevhodný" na funkciu prezidenta, v ktorej by údajne spôsobil katastrofu. Informovala o tom agentúra DPA.

Agentúra AP si v Clintonovej prejave v San Diegu všimla najmä tvrdenie, že Trumpova zahraničnopolitická vízia obsahuje iba vojny, medzinárodný chaos a ekonomické krízy. Porovnala to so svojím optimistickým, inkluzívnym a diplomatickým videním sveta a tiež skúsenosťami z verejného života.

Ak by Američania zvolili Trumpa za prezidenta, ten by krajinu priviedol k vojne v zahraničí, roznietil by jadrové konflikty po svete a doma spôsobil ekonomickú katastrofu, tvrdila na predvolebnom mítingu bývalá ministerka zahraničných vecí.

Pri poznámkach o Trumpovej povahe poukázala Clintonová na jeho agresívne výpady na Twitteri a tiež emocionálne vzplanutia. Žartovne dodala, že počas jej vystúpenia sa už určite niečo chystá zverejniť na Twitteri. Trump nesklamal a okamžite po skončení jej prejavu napísal: "Zlé vystúpenie v podaní Hillary Kriváckej Clintonovej! Slabo to čítala z čítačky! Ani len nevyzerá prezidentsky!"

Viac o téme: Donald TrumpHillary Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu