Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Otrasná nehoda a obeta života: Matka odstrčila dcérku spred kolies kamióna a zomrela

Matke sa už nedalo pomôcť. Zobraziť galériu (2)
Matke sa už nedalo pomôcť. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - V piatok ráno kráčala, tak ako už mnohokrát, so svojimi dvomi dcérkami do školy. Tento raz sa však cesta skončila tragicky. Okolo 8.45 sa jedno z dievčatiek na kolobežke dostalo na vozovku práve vo chvíli, keď sa oproti rútil kamión s prívesom na prepravu áut. Matka svoju dcérku ešte stihla strhnúť do bezpečia, ale sama o život prišla.

FOTO Príšerná nehoda na diaľnici má pokračovanie: Po smrti matky s tromi deťmi ďalšia tragédia

Nešťastie sa odohralo v anglickom meste Stratford-upon-Avon v blízkosti základnej školy, kam matka zvykla vodiť svoje deti. Bohužiaľ, záchranári jej už nedokázali pomôcť, bola na mieste mŕtva. Dievčatko na kolobežke utrpelo zranenie panvy a letecky ho transportovali do detskej nemocnice v Birminghame. Momentálne je v stabilizovanom stave. Druhé dieťa bolo v šoku.

"Jedno z dievčatiek vbehlo na vozovku a mamička sa vrhla pred protiidúce nákladné auto. Vyzeralo to, že sa obetovala pre svoje malé dievčatko. Sú tu desiatky policajtov a záchranárov. Je to absolútne strašná tragédia," uviedol pre The Sun jeden zo svedkov.

FOTO Otrasná nehoda a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Pre ženu sa už nedalo nič urobiť, zomrela na mieste. Zdravotníci pri prezretí v sanitke zistili, že dievčatko utrpelo niekoľko vážnych zranení. Bola mu poskytnutá starostlivosť, ktorá ho pomohla dostať do stabilizovaného stavu predtým, ako ho letecky previezli do detskej nemocnice v Birminghame s lekárom na palube. Druhé dievčatko bolo nezranené a nevyžadovalo si ošetrenie v nemocnici. Nezranený bol aj vodič nákladného auta," informoval hovorca záchranárov.

Pracovník neďalekého McDonaldu sa vyjadril, že ženu pozná z videnia. Na ceste domov zo školy sa u nich zvykla staviť na kávu. "To, čo sa stalo, je veľmi smutné. Jej deti budú traumatizované, videli, ako im mamička zomrela pred očami," povedal.

FOTO Otrasná nehoda a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Polícia už incident prešetruje. Hovorca firmy, ktorej patrilo nákladné vozidlo, uviedol, že s úradmi plne spolupracujú. Zatiaľ nikoho nezatkli. Vodič kamióna figuruje v prípade ako svedok.

Viac o téme: NehodaKamión
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu