Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia v Nemecku mala plné ruky práce: Aktivisti vtrhli do areálu elektrárne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WELZOW - Ekologickí aktivisti protestujúci proti používaniu hnedého uhlia dnes prenikli do areálu nemeckej elektrárne Schwarze Pumpe. Proti demonštrantom zasiahla polícia, vytlačila ich z areálu a niektorých zadržala.

Informoval o tom server nemeckej regionálne televízie Lausitzer Rundschau. Aktivisti už v piatok obsadili blízku hnedouhoľnú baňu Welzow-Juh. Elektráreň aj baňu prevádzkuje švédska spoločnosť Vattenfall, v apríli sa však na ich prevzatí dohodol český Energetický a priemyselný holding (EPH). Demonštranti v rámci víkendového protestu takisto zablokovali dodávky uhlia do elektrárne Schwarze Pumpe. Tá preto podľa hovorcu Vattenfalu navrátila k obmedzeniu produkcie, kým demonštranti neodídu, informovala agentúra Reuters.
 
Konzorcium tvorené holdingom EPH a jeho finančným partnerom, spoločnosťou PPF Investments, sa v apríli dohodlo, že kúpi nemecké akcie Vattenfallu, ktoré zahŕňajú bane Welzow-Juh, Jänschwalde, Nochten a Reichwald, elektrárne Jänschwalde, Schwarze Pumpe, Boxberg a jeden blok elektrárne Lippendorf. Akvizícia podlieha schváleniu zo strany švédskej vlády a ďalšie obvyklé regulácie. Dokončenie transakcie sa očakáva v treťom štvrťroku tohto roka.
Viac o téme: ElektráreňAktivistiNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu