Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najväčší parník sveta sa chystá na prvú plavbu: Dopraví vyše 6-tisíc cestujúcich

Loď Harmony of the Seas
Loď Harmony of the Seas (Zdroj: twitter.com)

PARÍŽ - Francúzska lodenica dnes odovzdala najväčšiu výletnú loď sveta Harmony of the Seas jej americkému majiteľovi, spoločnosti Royal Carribean Cruises Ltd (RCCL). Obrí moderný parník až pre 6360 cestujúcich a 2100 členov posádky vyrobila na objednávku lodenica STX France v Saint-Nazaire. Informovala o tom agentúra AFP.

"Pre nás je to výnimočný deň a tiež loď je výnimočná. Nie je len najväčšia, ale tiež najviac ohľaduplná (loď) k životnému prostrediu," povedal podľa AFP pri obrade riaditeľ STX Laurent Castaing. Šéf spoločnosti RCCL so sídlom v Miami Richard Fain dodal, že tiež ide o najdrahší parník, aký bol kedy postavený.
 
Sedemdesiat metrov vysoký kolos s hmotnosťou 120.000 ton bol postavený pre prepravnú spoločnosť v Spojených štátoch za asi miliardu eur. Šestnásťpodlažné plavidlo je dlhé 362 metrov, čo je o 50 metrov viac, ako má na výšku Eiffelova veža.
 
Harmony of the Seas má v nedeľu z miesta svojho zhotovenia vyplávať na svoju úvodnú plavbu do anglického Southamptonu. Potom dopláva do svojho dočasného domovského prístavu v katalánskej metropole Barcelone, odkiaľ má do konca októbra vyplávať k týždenným rekreačným plavbám po Stredozemnom mori. Po ich ukončení sa presunie do Karibiku.
Viac o téme: LoďHarmony of the Seas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu