Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nelegálne nakupovanie liečiv ich vyšlo draho: Krajinský súd vyniesol verdikt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ESSEN - Krajinský súd v nemeckom Essene vyniesol nepodmienečné i podmienečné tresty odňatia slobody pre siedmich členov skupiny, ktorá nelegálne nakupovala liečivá v Indii a distribuovala ich prostredníctvom internetu v Nemecku.

Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na Colný úrad v Essene. V septembri 2015 colníci pri domových prehliadkach zhabali asi 3,5 milióna tabletiek, viaceré luxusné automobily a hodinky, ako aj 440.000 eur v hotovosti. Hodnota nelegálne distribuovaných tabletiek činila na čiernom trhu asi 14 miliónov eur.

Hlavu skupiny, 43-ročného muža z Duisburgu, poslal súd na päť rokov a tri mesiace za mreže. Jeho 35-ročný komplic, Holanďan indického pôvodu, ktorý zodpovedal za nákup liečiv, dostal rovnaký trest. Ďalší obžalovaní vyviazli s kratšími trestami väzenia alebo len s podmienečnými trestami. Hovorkyňa Colného úradu na margo spomínaných liečiv povedala, že viaceré z nich nemali prehľadné dávkovanie a boli vyrobené vo viac ako kontroverzných hygienických podmienkach.

Viac o téme: IndiaNelegálne liečivá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu