Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Katolícka omša skončila totálnym škandálom: VIDEO Veriaci porušili najväčšie tabu

Veriaci stratili sabakontrolu a zašli priďaleko. Zobraziť galériu (3)
Veriaci stratili sabakontrolu a zašli priďaleko. (Zdroj: Youtube/Arkivio21xx)

KATÁNIA – Internetom sa začalo šíriť hrôzostrašné video. Taliansky kostol v Katánii sa stal dejiskom udalosti, ktorá vyvolala pobúrenie verejnosti a nepríjemné rozpaky u veriacich. Do veci sa oprela aj polícia.

Zádušná omša, ktorú 28. apríla slúžili v Kostole svätej Kataríny v Katánii pri príležitosti výročia smrti talianskeho diktátora Benita Mussoliniho, mala škandalózny priebeh. Video nakrútené počas omše dokumentuje, že veriaci začali na počesť Mussoliniho znázorňovať fašistický pozdrav.

Obrovský škandál v bratislavskom Lamači: Vo verejnom rozhlase zahrali gardistickú hymnu!

Taliansky vodca Benito Mussolini
Zobraziť galériu (3)
Taliansky vodca Benito Mussolini

Video vyvolalo obrovské rozhorčenie. Pozdrav mal iniciovať diakon, ktorý však namietol, že nešlo o šírenie fašizmu, ale len o obyčajný „folklór“. Biskup Salvatore Genchi a generálny vikár miestnej arcidiecézy však udalosť komentoval slovami, že „nikto nesmie využiť posvätné miesto na politickú demonštráciu. Obzvlášť, ak ju zakazuje aj ústava.“ 

Katolícka omša skončila totálnym
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Arkivio21xx)

Podľa talianskych médií sa podobná omša konala minulý rok v kostole Santa Maria della Guardia, ktorú sprevádzala protestná akcia. Ide o každoročnú udalosť, avšak tentoraz bude omšu vyšetrovať polícia kvôli podozreniu zo spáchania trestného činu. Zakázaný pozdrav mal zjavne glorifikovať nielen fašistických mučeníkov a padlých za socialistickú republiku, ale aj smrť samotného Mussoliniho.

Viac o téme: Zádušná omšaMussoliniKatánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu