Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Muž vtrhol do nemocnice, znásilnil a zavraždil Barborku (†7 mes.): Je na slobode, vďaka šťastiu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V roku 1990 bol v Česko-Slovensku zrušený trest smrti, teda právoplatné zbavenie života, ktorý sa udeľoval za obzvlášť závažné trestné činy. Zrušili ho práve vtedy, keď krajinami otriasal neuveriteľne brutálny čin pedofila. O život prišla len sedemmesačná Barborka.

Jaroslav Oplíštil uniesol z detského oddelenie Nemocnice na Bulovce, kde pracoval ako sanitár, sedemmesačné dievčatko. Je potrebné podoktnúť, že tam robil aj napriek niekoľkonásobnému odsúdeniu za pedofíliu. Problémy mal aj s alkoholom. Ním sa potužil aj v osudnú noc, 30. apríla 1990.

Ako informuje český blesk.cz, rovno z krčmy išiel do nemocnice, odkiaľ uniesol jedno dieťatko.  Netušil, či schmatol dievčatko alebo chlapčeka. Zistil to až na ubytovni podľa ružových dupačiek. Barborku brutálne znásilnil a zadusil.  


Prečítajte si aj:

Polonahý pedofil sa snažil znásilniť dievčatko (13) na WC: Drsné VIDEO otcovej pomsty


Po zmiznutom dievčatku začali kriminalisti pátrať. Keď vtrhli do pedofilovej izby, telíčko hodil vrah pod posteľ. "Nikto nepovie Oplíštilovi ani jednu nadávku, ani jedno zlé slovo. Presne povedané, hovoríme na neho len to najnutnejšie. Všetci máme v tvári jasne vpísaný výraz zhnusenosti nad touto zrúdou. Oplíštil naše opovrhnutie a ľadovú nenávisť zrejme cíti. Prchá očami a klepe sa strachom, asi si myslí, že ho každú chvíľu niekto začne mlátiť. Alebo zo svojich predchádzajúcich siedmich trestov dobre vie, ako väzni zaobchádzajú s podobnými," opísal bezprostredne po ohavnom čine policajný lekár Karel Vomáčka, ktorého v čase tragédie povolali na obhliadku miesta činu.

Chcel zomrieť

Oplíštil žiadal, aby ho za otrasný skutok popravili. Podľa všetkého sa bál spoluväzňov. Len deň po jeho ohavnom čine poslanci zrušili hrdelný trest a zákon zmenili v priebehu niekoľkých hodín.   Pedofil tak dostal trest odňatia slobody na 25 rokov. Od vraždy uplynulo 26 rokov, pedofil je už rok na slobode.   
 

Viac o téme: Trest smrti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu