Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Potomkovia talianskeho fašistického diktátora Mussoliniho chcú funkcie: Pobijú sa o kreslá v Ríme

Benito Mussolini
Benito Mussolini (Zdroj: SITA)

RÍM - Dvaja potomkovia bývalého talianskeho fašistického diktátora Benita Mussoliniho sa budú v júni uchádzať o kreslo v mestskej rade Ríma, reprezentujúc konkurenčné politické strany. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na talianske médiá.

Rachele Mussoliniová, vodcova vnučka, kandiduje za pravicovú stranu Bratia Talianska (FdI), ktorej líderka Giorgia Meloniová sa uchádza o post starostky Ríma, kým Mussoliniovej nevlastná sestra Alessandra sa o funkciu v magistráte uchádza za stredopravú stranu Forza Italia (FI).

Podľa prieskumu verejnej mienky je jasnou favoritkou na zisk starostovského kresla v Ríme Virginia Raggiová z populistického subjektu Hnutie piatich hviezd (M5S). Ďalšími kandidátmi sú Alfio Marchini z FI a Roberto Giachetti z Demokratickej strany (PD) premiéra Mattea Renziho.

Mussolini vládol v Taliansku od roku 1922 a pod jeho vedením krajina vstúpila do druhej svetovej vojny ako spojenec nacistického Nemecka. Zosadili ho v roku 1943, keď sa Taliansko pridalo na opačnú stranu a stalo sa bojiskom medzi nemeckou armádou a postupujúcimi spojencami.

Viac o téme: RímTalianskoBenita MussoliniRachele MussoliniováAlessandra Mussoliniová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu