Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Nevinný policajt obeťou zdrogovaného vodiča: Nabral ho autom a potom nasledoval horor

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA - Zdrogovaný vodič narazil v utorok na Hlučínsku autom do policajta. Stovky metrov ho viezol na kapote a vláčil vedľa vozidla. Snažil sa ho striasť aj nárazom o stenu. Policajt skončil v nemocnici, jeho zranenia ale nie sú vážne. Povedal to dnes riaditeľ moravskosliezskej polície Tomáš Kužel.

Útočníka kriminalisti vypátrali niekoľko hodín po čine. Skončil vo väzbe. Podozrivý je z útoku na úradnú osobu, za čo môže vo väzení stráviť až 12 rokov. Predovšetkým preto, že auto je v takýchto prípadoch považované za zbraň.
 
V utorok popoludní zastavila na Hlučínsku hliadka polície auto, ktoré išlo po cykloceste. Vodič tvrdil, že nemá doklady. Hliadke nahlásil totožnosť inej osoby. Podrobil sa dychovej skúške, podľa ktorej riadil pod vplyvom drog. V tej chvíli vodič s autom začal unikať.
 
Nabral na kapotu policajta stojaceho pred vozidlom. Nejakú dobu ho viezol, keď sa policajtovi podarilo dostať na bok vozidla, pokúšal sa cez otvorené okno za jazdy vytiahnuť kľúč zo zapaľovania. To sa mu nepodarilo. Vodič totiž brzdil, rozbiehal sa, prudko zatáčal, aby sa policajta zbavil. V jednej chvíli dokonca narazil autom do múru. "Policajta chvíľu rolovalo medzi stenou a autom," povedal Kužel.
 
Aj napriek tomu sa policajt udržal a z auta spadol až po niekoľkých ďalších metroch jazdy. "Utrpel zranenia, ktoré nie sú vážne. Len zhodou okolností nedošlo k vážnejšiemu poraneniu či dokonca k zabitiu policajta," doplnil riaditeľ.
Viac o téme: PolicajtZdrogovanýNarazenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu