Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Česku havaroval školský autobus, nehoda si vyžiadala 40 zranených

LOUNY - Štyri desiatky zranených si vyžiadala ranná nehoda autobusu na ceste R7 v blízkosti Panenského Týnce v blízkosti mesta Louny. Väčšina zranených sú deti, povedal dnes ČTK hovorca záchrannej služby Prokop Voleník. Záchranná služba vyhlásila mimoriadnu udalosť a požiadala o pomoc aj záchranku zo stredných Čiech a z Prahy. Podľa polície je cesta v mieste nehody silno namrznutá.

Nehoda sa stala okolo ôsmej hodiny. Podľa polície autobus skončil mimo vozovky a prevrátil sa. "Zranených je 36 detí a štyri dospelé osoby. Ide o škálu zranení od ľahkých po závažné. Zranených transportujeme do nemocníc v Motole, Slanom, Žatci, Rakovníku, Moste, Litoměřiciach a v Kladne," povedal ČTK Voleník. Záchranná služba vyhlásila mimoriadnu udalosť s hromadným ohrozením zdravia. Na mieste zasahuje 14 posádok záchrannej služby z Ústeckého a Stredočeského kraja a jedna z Prahy. Kvôli nepriazni počasia nemohli vzlietnuť pre zranených vrtuľníky.

Hovorkyňa pražskej záchranky Jiřina Ernestová ČTK povedala, že záchranná služba vyslala k nehode vozidlo ATEGO, ktoré pojme až osem ľudí, ktorým môže poskytnúť tepelný komfort a zázemie.

Podľa dopravných informácií policajného prezídia sa na ceste R7 stalo viac nehôd. "Na mieste je silno namrznutá vozovka, hmla, v úseku je niekoľko na sebe nezávislých nehôd," informuje polícia.

Viac o téme: Česká republikaLouny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu