Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Poplach vo Švajčiarsku: Sýrsky sexnásilník na úteku, z väzenia ho oslobodila zaľúbená dozorkyňa

Hassan Kiko a Angela Magdiciová
Hassan Kiko a Angela Magdiciová (Zdroj: profimedia.sk)

ZURICH - Švajčiarska polícia pátra po sýrskom násilníkovi, ktorý ušiel z väzenia s pomocou dozorkyne, ktorá sa do neho zaľúbila. Úrady sa obávajú, že dvojica už mohla opustiť krajinu po tom, čo v pondelok večer zmizla z väznice v Zürichu, kde si bývalý utečenec Hassan Kiko (27) odpykával štyri roky za znásilnenie.

Matka, ktorej milovaného chlapčeka (10) znásilnil migrant v bazéne: Želanie pre zvrhlíka!

Podľa švajčiarskych novín Kika tri mesiace väznil Asadov režim v Sýrii, takže sa neskôr rozhodol, že bude lepšie odísť do Európy. Polícia meno dozorkyne nezverejnila, hoci publikovala jej fotografiu a rozoslala ju do médií, ktoré tvrdia, že sa volá Angela Magdiciová a má 32 rokov. Jej manžel poskytol rozhovor.

Vasili Magdici (25) uviedol, že Angela sa s ním rozišla asi tri mesiace po tom, čo si uvedomil, že si našla niekoho iného, ale stále dúfal, že sa dajú dohromady a sú stále zosobášení. Povedal, že ju spoznal pred tromi rokmi na zápase thajského boxu a vzali sa v roku 2014. "Miloval som ju, a chcel som s ňou mať deti," hovorí muž, ktorému sa jeho sen už nesplní. Angela sa totiž odsťahovala z domu, kým bol preč a zistil to, až keď sa vrátil.

Podľa neho sa zmenila približne pred piatimi miesiacimi a on vedel, že v tom bude ďalší muž, ale nemal ani tušenie, kto by to mohol byť. "Bol som pri tom, keď dostala SMS v arabčine a jej najlepšia kamarátka bola požiadaná, aby ju čo najrýchlejšie preložila," vysvetlil Vasili, ktorý si je teraz istý, že správa prišla od Hassana Kika.

Týždeň predtým, ako sa dvojica rozišla, si všimol, že jeho žena začala čítať Korán. On je pritom ortodoxný kresťan, pôvodom z Rumunska, a Angela bola katolíčka, takže zostal prekvapený, že zrazu mala záujem o moslimskú vieru. Potom z ich spoločného bytu v Dielsdorfe jednoducho zmizla a presťahovala sa ku kamarátke. Auto, BMW X1, na ktorom zaľúbená dvojica ušla, podľa Vasiliho patrilo obom, jemu aj jeho manželke, kúpili ho spoločne.

"Je jasné, že ľudský faktor hral úlohu v tejto záležitosti," uviedla Rebecca de Silva, hovorkyňa kantonálneho nápravného ústavu v Zürichu. "Stráže sú v styku s väzňami a starajú sa o ne. Je medzi nimi vytvorená istá intimita," dodala s tým, že dozorkyňa bola v službe v pondelok večer s kolegom, ktorý mal práve prestávku na oddych. To Angela využila na oslobodenie Hassana pomocou elektronických kľúčov.

Kolegovia a nadriadení tvrdia, že nezaznamenali žiadne známky vznikajúceho vzťahu medzi dozorkyňou a väzňom. Magdiciová bola zamestnaná ako strážkyňa od roku 2013. Na útek už bol upozornený aj Interpol.

Viac o téme: Hassan KikoAngela Magdiciová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu