Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Migrant (20) sa priznal k znásilneniu chlapca (10) na plavárni vo Viedni: Detaily zo súdu zarážajú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

VIEDEŇ - Iracký žiadateľ o azyl sa priznal k znásilneniu 10-ročného chlapca na verejnej plavárni vo Viedni, pretože bol v "sexuálnej núdzi" po tom, čo nevidel svoju manželku už štyri mesiace. Mladík (20) ktorý je sám otcom dieťaťa, údajne pred napadnutím schmatol svoju obeť a odtiahol ju do kabínky na toalete.

Matka, ktorej milovaného chlapčeka (10) znásilnil migrant v bazéne: Želanie pre zvrhlíka!

Muž, identifikovaný iba ako Amir A., po svojom zverstve pokračoval v plávaní a skokoch z mostíka, ako by sa nič nestalo. Ťažko zranený chlapec však upovedomil plavčíka, ktorý zalarmoval políciu a zavolal aj chlapcovu matku. Keď Iračana zatkli, spočiatku tvrdil, že tínedžer, ktorý mu robil prekladateľa, ho povzbudzoval k sexu s chlapcom a povedal mu, že je to v poriadku. Taktiež sa podľa rakúskeho denníka Kurier bránil, že netušil, koľko rokov má jeho obeť.

Amir A. teraz čelí desaťročnému väzeniu, ale súd prípad odročil kvôli tomu, že vyšli najavo závažné psychické problémy malého školáka. V súčasnosti sa vypracováva psychiatrická správa, ktorá ak potvrdí vážne následky, možný trest odňatia slobody sa pravdepodobne zvýši až na 15 rokov.

Počas pojednávania páchateľ uviedol, že si chce stále priviesť svoju mladú manželku a dieťa do Rakúska, hoci čelí pobytu vo väzení a jeho žiadosť o azyl nebola potvrdená. Na otázku, prečo prišiel do Viedne, priznal, že to bolo preto, lebo chce zlepšiť svoju ekonomickú situáciu.

Chlapcova matka neželá zvrhlíkovi nič dobré.
Zobraziť galériu (2)
Chlapcova matka neželá zvrhlíkovi nič dobré.  (Zdroj: Kronen Zeitung)

Ďalšie pojednávanie sa bude konať za zatvorenými dverami na žiadosť obžaloby aj obhajoby. Prokurátor chce, aby sa nedostali na verejnosť detaily, ktoré by mohli priťažiť obeti, zatiaľ čo obhajca chce zabrániť diskusii o sexuálnej orientácii svojho klienta.

Amir A. je vzhľadom na okolnosti prípadu držaný v samoväzbe a za prísnych bezpečnostných opatrení vo viedenskej väznici, oddelený od ostatných väzňov. Miestne médiá tiež odhalili, že muž vo svojej žiadosti o azyl uviedol, že je syn obchodníka, ktorý prišiel do Európy, pretože počul o lepšom živote vo Švédsku.

Dvaja Afganci si "podali" chlapca (14) na plavárni: V šatni mu pripravili sexuálne peklo

Nedostal sa však ďalej ako po Mníchov a napokon sa rozhodol, že podmienky v Rakúsku sú prijateľnejšie, takže sa vrátil a vo Viedni požiadal o azyl. Jeho otec mu rezervoval let z Bagdadu do Istanbulu, kde potom nastúpil na loď z Turecka do Grécka. Po príchode si vzal taxík do utečeneckého centra a potom zamieril s ostatnými ľuďmi na sever Európy. Na ceste do Rakúska ho ani raz nikto nezastavil, či neskontroloval, dokonca ani na rakúsko-maďarskej hranici. "Chcel som vybudovať budúcnosť pre moju rodinu," povedal súdu.

Viac o téme: UtečenecZnásilnenieMigrant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu